CBR900 ACH 97 hilang

View previous topic View next topic Go down

CBR900 ACH 97 hilang

Post  art zxr on Tue Feb 19, 2008 10:59 pm

Saya baru dapat message dari Sham (GileraNexus) bahawa sebuah CBR900 no plet ACH97 milik OscarMike/Rahim telah dicuri di restoran Singgah Selalu dlm jam 10:10 mlm tadi. Motor tu dilihat dilarikan kearah Skudai.

Sesiapa ada terlihat CBR900 dlm keadaan mencurigakan tolong hubungi:
En Rahim 0137367272

art zxr

Number of posts : 221
Location : Larkin Jaya, Johor Bahru. Johor
Registration date : 2008-01-12

View user profile

Back to top Go down

Re: CBR900 ACH 97 hilang

Post  ecik on Wed Feb 20, 2008 9:33 am

Malam tadi saya pun dpt sms, tapi tak tahu dari siapa (henfon hilang hari tu).

S!@# betul pencuri tu.

ecik

Number of posts : 190
Age : 59
Location : Gelang Patah, Johor ~ Kuantan, Pahang
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: CBR900 ACH 97 hilang

Post  barrenwizard on Wed Feb 20, 2008 3:38 pm

Man.... This is seriously frightening, I mean Singgah Selalu, the least expected place for a vehicle getting stolen since there are guys taking care of it. Arghhh!!! Singgah Selalu is no more my place for biking anymore. Thank God we are in Zorro, at least motorbike is located right infront of our eye sight. Hehehehehe!! Zorro Forever.

Anyway, I will post this thing up as announcement. I doubt that the plate number will still be on. So please try to spot any similar models of this bike with the same description above. If there's more information such as the Tyre Brand and so on, it would be more helpful.

_________________

"MAN IS A PUPIL, PAIN IS HIS TEACHER"

barrenwizard

Number of posts : 263
Age : 29
Location : Johor Bahru, Johor
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://www.friendster.com/barrenwizard

Back to top Go down

Re: CBR900 ACH 97 hilang

Post  zul_cbr on Wed Feb 20, 2008 5:49 pm



astaghfirullah..terkejutnya....abg rahim org melakasportbikers punya motor...CBR900RR repsol scheme...baru aritu bual2 ngn dia pasal dia risau ekzos yoshi ori dia tu snang dicabut (slip on)... Crying or Very sad

dia mmg keje kat JB...dan slalu TT kat danga bay dgn geng2 4strokers. isk3..tak sangka lak.

ini saya quote posting dia.

Salam semua rakan2,

Malam tadi 19 Feb 08 jam 1010 hrs sewaktu makan mlm kat Restoran Singgah Selalu (dpn Danga Bay) motor ku lesap, aku park depan entrance dan ramai orang waktu tu. :sob: :sob:

Dah buat laporan polis, entahlah leh dpt balik ke tidak, peluang rasa mcm very slim je. :pray:

No Plet = ACH 97
No. Enjin = SC28E-2110659
No. Chasis = SC28-2104363

Klu bro & sis ada sebarang info atau terserempak leh tel aku 013-7367272 atau lapurkan ke balai polis terdekat.









suatu petunjuk, aku dah tukar kabel speedo dari roda depan ke sprocket depan

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: CBR900 ACH 97 hilang

Post  encyclopedia on Wed Feb 20, 2008 6:50 pm

pehh....memang geram btoi....senang2 jer curi motor org.....aku aritu pon brake pump ngan lever kne curi...dlm umah tu dia wat kje...siot btoi...
nasib baik aku sedo dri tdo...klau x ngan disc brake aku di kebasnya.....

encyclopedia

Number of posts : 14
Registration date : 2008-01-16

View user profile

Back to top Go down

Re: CBR900 ACH 97 hilang

Post  scid on Thu Feb 21, 2008 12:05 am

biase lar zaman skang sumer benda dier nak kebas..tp kalo dpt mmg sdp n lazat tutuh ramai2..geram tol aku ngan org cenggini Evil or Very Mad

scid

Number of posts : 431
Age : 32
Location : Skudai, Johor ~ Gopeng, Perak
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: CBR900 ACH 97 hilang

Post  ecik on Thu Feb 21, 2008 8:52 am

zul_cbr wrote:
suatu petunjuk, aku dah tukar kabel speedo dari roda depan ke sprocket depan


The former owner of my bike also sell to OscarMike the front rim, sbb tu dia dah modify speedo dari roda depan ke sproket depan. Motor saya owner pun dah buat mod mcm kat atas. Kena post gak, kang ada yang kata saya yang curi...adehhh!!!!

ecik

Number of posts : 190
Age : 59
Location : Gelang Patah, Johor ~ Kuantan, Pahang
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: CBR900 ACH 97 hilang

Post  zul_cbr on Thu Feb 21, 2008 3:48 pm

errr..kot2 geng DTBS boleh tgk2 kan area susur tu...mana la tau ada cbr9 baru 'keluar'....dan satu lagi assumption saya, moto ni dibawa ke siam dan diconvert ke moto siam.

based on experience, moto sing kosong (track) boleh convert ke moto siam siap ada geran siam.

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: CBR900 ACH 97 hilang

Post  ecik on Thu Feb 21, 2008 4:48 pm

zul_cbr wrote:errr..kot2 geng DTBS boleh tgk2 kan area susur tu...mana la tau ada cbr9 baru 'keluar'....dan satu lagi assumption saya, moto ni dibawa ke siam dan diconvert ke moto siam.

based on experience, moto sing kosong (track) boleh convert ke moto siam siap ada geran siam.

Betul tu zul, mtr2 sbk yang kena curi biasa nya di jual ke siam. Tak kan ada org Msia berani pakai mtr curi kalau tak tukar plate/geran.

ecik

Number of posts : 190
Age : 59
Location : Gelang Patah, Johor ~ Kuantan, Pahang
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: CBR900 ACH 97 hilang

Post  scid on Thu Feb 21, 2008 5:05 pm

tp tuler kalo mcm r1 yg kene curik kat PG dulu tak silap bro azman ker aper name dier kan moto dier jumpe kat bengkel kat kl baru pas cat dari biru tokar kaler itam...bahaye siot singgah selalu nih..ker org yg jage tuh pakat2 ngan org yg curik tuh....pelik giler..nak kate bnyk bukannyer bnyk sgt moto kat situ..maybe pencurik tuh ader master key kottttt

scid

Number of posts : 431
Age : 32
Location : Skudai, Johor ~ Gopeng, Perak
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: CBR900 ACH 97 hilang

Post  zul_cbr on Thu Feb 21, 2008 8:08 pm

mengikut cerita abg rahim a.k.a OscarMike, dia tgh makan...lepastu terdengar bunyik motor start dgn ganas dan terus pecut...ekjoz yoshi korang tau sendiri la kan kuatnye kalo di 'ram'..abg rahim tu nampak la moto dia org kitai..cuma tak sempat nak kejo..kalo tak silap masatu dia lone rider...isk3.................

p/s - suspek bdak2 'org kita' gak... Crying or Very sad

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: CBR900 ACH 97 hilang

Post  ecik on Fri Feb 22, 2008 8:44 am

Evil or Very Mad mari kita pakat pasang jerat. Kita selalu ramai2 pergi makan kat SS..... jgn pergi sorg2! Siap bawa besi paip, belantan,...apa2 senjata. ..... kalau dpt pencuri tu, kita pukul sampai mati! Evil or Very Mad Jgn bimbang kita ada pistole & cikon nak jadi peguambela. sementara kat dlm tu mkn tanggung!

ecik

Number of posts : 190
Age : 59
Location : Gelang Patah, Johor ~ Kuantan, Pahang
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: CBR900 ACH 97 hilang

Post  pistole on Fri Feb 22, 2008 9:56 am

ecik wrote:Evil or Very Mad mari kita pakat pasang jerat. Kita selalu ramai2 pergi makan kat SS..... jgn pergi sorg2! Siap bawa besi paip, belantan,...apa2 senjata. ..... kalau dpt pencuri tu, kita pukul sampai mati! Evil or Very Mad Jgn bimbang kita ada pistole & cikon nak jadi peguambela. sementara kat dlm tu mkn tanggung!


- saya sokong 100% cadangan Ecik.

- itu menang pelan yang bagus.

- kita buat remote-control engine-shutoff , lepas tu , parking
moto dengan kunci hanging from the ignition.

.

pistole

Number of posts : 95
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: CBR900 ACH 97 hilang

Post  barrenwizard on Fri Feb 22, 2008 1:18 pm

Hmmm, it must have been a big risks for that guy, I doubt he would do it again. Since that place is consider quite hot for that kind of heat. Anyway, we can give it a try but to give chase. I dount I can chase him if he stole anything above 150cc. So bigger bikes are needed for this kind of things.

Anyway, because of this incident, Zorro will be my preferred place. Gosh... No

_________________

"MAN IS A PUPIL, PAIN IS HIS TEACHER"

barrenwizard

Number of posts : 263
Age : 29
Location : Johor Bahru, Johor
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://www.friendster.com/barrenwizard

Back to top Go down

Re: CBR900 ACH 97 hilang

Post  art zxr on Mon Feb 25, 2008 10:37 am

I would put something sharp that will protrude from the seat whenever someone ride my bike without authority. Twisted Evil So the rider will go Shocked Shocked Shocked for a while and suffer permanently.
Naah.. Just joking. Perhaps we can implement the Islamic law. Just cut the thief's hands. I'll be happy to do it. Just borrow the meat chopper from SS.

art zxr

Number of posts : 221
Location : Larkin Jaya, Johor Bahru. Johor
Registration date : 2008-01-12

View user profile

Back to top Go down

Re: CBR900 ACH 97 hilang

Post  barrenwizard on Mon Feb 25, 2008 11:48 am

Heh, better if we were to drag him with the bike like how the Indian Police did to their thief, but only this one with SBK's. Muahahahahaha!!! Twisted Evil

_________________

"MAN IS A PUPIL, PAIN IS HIS TEACHER"

barrenwizard

Number of posts : 263
Age : 29
Location : Johor Bahru, Johor
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://www.friendster.com/barrenwizard

Back to top Go down

Re: CBR900 ACH 97 hilang

Post  zul_cbr on Mon Feb 25, 2008 12:02 pm

barrenwizard wrote:Heh, better if we were to drag him with the bike like how the Indian Police did to their thief, but only this one with SBK's. Muahahahahaha!!! Twisted Evil

unstable la..bike got only 2 tyres maaahhh.. Evil or Very Mad

p/s - baik pukul je sampai puas ati...suh abg ecik pakai dia punya carbon knuckle glove tu...mueheheheheheh...kene debik skali trus meleleh darah kot. Twisted Evil

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: CBR900 ACH 97 hilang

Post  art zxr on Mon Feb 25, 2008 8:51 pm

barrenwizard wrote:Heh, better if we were to drag him with the bike like how the Indian Police did to their thief, but only this one with SBK's. Muahahahahaha!!! Twisted Evil

I'll drag him by using a string tied to his ****s and to my bike & ask him to run. If he stop running he'll lose his ****s Twisted Evil I don't need 2nd gear maa he'll be screaming by then. lol!

art zxr

Number of posts : 221
Location : Larkin Jaya, Johor Bahru. Johor
Registration date : 2008-01-12

View user profile

Back to top Go down

Re: CBR900 ACH 97 hilang

Post  cikonmulan on Mon Feb 25, 2008 8:55 pm

KEGANASAN !!!!!!!!

PEACE no WAR

cikonmulan

Number of posts : 543
Location : Isketam Ball, Key Ell
Registration date : 2008-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: CBR900 ACH 97 hilang

Post  assasins on Tue Feb 26, 2008 7:38 am

art zxr wrote:
barrenwizard wrote:Heh, better if we were to drag him with the bike like how the Indian Police did to their thief, but only this one with SBK's. Muahahahahaha!!! Twisted Evil

I'll drag him by using a string tied to his ****s and to my bike & ask him to run. If he stop running he'll lose his ****s Twisted Evil I don't need 2nd gear maa he'll be screaming by then. lol!

wow....
memang best....
nak join....
Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

assasins

Number of posts : 261
Age : 31
Location : johor bahru
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://en.netlog.com/21black_jack

Back to top Go down

Re: CBR900 ACH 97 hilang

Post  Sponsored content Today at 6:47 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum