Next Gen MBC JB Gath

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Next Gen MBC JB Gath

Post  zul_cbr on Mon Apr 07, 2008 6:13 pm

salam guys..

http://malaysianbikers.com.my/forum/index.php/topic,33318.0.html

Next Generation MBC JB (we are the pioneer walaupun kita dihalau dengan very soft reminder Crying or Very sad )...sesiapa yg nak meramaikan geng motor leh join diorang punya aktiviti..we're brothers..

p/s - tringat masa 1st tyme saya turun FNF kat JB.bro combat mbc yg rekemen.mana ntah dia skrg. masatu kole ambik kat shell sebelah SAJ sbb masa saya pusing2 kat larkin perdana tu, dah lalu depan kedai kole tapi dengar org hon lori..igtkan lori betul..rupanya zx2 sapa ntah..wakakwkakwa.... kole pecut giler. muto dia bunyik cam F1. bual ngn abg LC (lancang kuning) a.k.a abg zainal, sempoi giler itu olang.manyak kelakau...pastu jumpa abg yg pakai zx2 spiderman, abg yg pakai zx9 ijau putih dan bbrapa org pakai NSR ngn TZM. mana la diorang skrg. tetiba bunyik sayup2....desiran yoshimura yg sungguh enak....fuh...setan oren dtg...abg art le tu dgn ninja nye Twisted Evil terus knal ngn abg art dari situ sampai skrg...so, skrg diorang budak2 JB tu mungkin nak start balik FNF MBC JB. sesiapa nak support tu leh la join.

contact person..
Nama: Ahmad (0197300013)
Loc: Pasir Gudang/Tampoi
Ride: zx150
nick: kingslayer

namer:apai@popai@iqbal(017-7740374 24jam)
lokasi:skudai
ride:cepai
nick: L8nite

name:w@n (017-8257136)
lokasi:tampoi
ride rGv
nick:fish-es

namer: loloqs (0197211889)
loc:uda
ride:cepai
nick: loloqs jb

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: Next Gen MBC JB Gath

Post  kingslayer on Mon Apr 07, 2008 7:04 pm

Hi bro sekalian..

Maaf sbb tetiba kitorg nak buat plak gath di tempat yg korang xbuat..

Aku ada tny bro ronan dulu FNF utk MBCian JB & dia bgtau kat area bandar.. honestly aku xberapa berkemampuan utk ke sana.. esp jumaat mlm sabtu.. so, kitorg just plan nak buat kecil2lan dulu.. nak kenal2 member2 jb.. xde niat nak take over port FNF korang yekkk..

so, kalo korang boleh join skali, amat2la dialu2kan..

sekian,

salam hormat,
kingslayer

kingslayer

Number of posts : 20
Registration date : 2008-04-07

View user profile

Back to top Go down

Re: Next Gen MBC JB Gath

Post  scid on Mon Apr 07, 2008 7:47 pm

mlm nih aku try kalo sempat pas anta ben

scid

Number of posts : 431
Age : 32
Location : Skudai, Johor ~ Gopeng, Perak
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Next Gen MBC JB Gath

Post  fishes on Tue Apr 08, 2008 11:35 am

thanks to kingslayer,yg sush pyh nk kumpulkan bdk2 sume..
dpt gakla tgk yg mane ronan,yg mane moderator dtbs nih.nk join tts smlm,tp keje la..
hai melepas..
harap2 pasni blh kite g minum lg ye x bro2 sume??

fishes

Number of posts : 23
Age : 28
Location : Tmn CEmpaka,Tampoi
Registration date : 2008-03-31

View user profile

Back to top Go down

Re: Next Gen MBC JB Gath

Post  zul_cbr on Tue Apr 08, 2008 11:52 am

fishes wrote:thanks to kingslayer,yg sush pyh nk kumpulkan bdk2 sume..
dpt gakla tgk yg mane ronan,yg mane moderator dtbs nih.nk join tts smlm,tp keje la..
hai melepas..
harap2 pasni blh kite g minum lg ye x bro2 sume??

laa..ko xgi ke bro?

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: Next Gen MBC JB Gath

Post  ~MI~ on Tue Apr 08, 2008 12:22 pm

Semalam balik keje ada jumpa scid ngan ben kat S3, masa tu diorang baru nak gerak gi jumpa MBC JB tu, ada ajak aku sekali.
Sori la tak dapat nak join memandangkan penat baru balik keje dan nak cepat balik (kalo join mau sampai pkl pagi).

~MI~

Number of posts : 205
Age : 35
Location : Permas Jaya
Registration date : 2008-01-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Next Gen MBC JB Gath

Post  scid on Tue Apr 08, 2008 1:00 pm

ktorang tak sempat pong abg MI..derang lepak smpi 930 ajer..heheeehhe..last2 jumper barren kat ngan kawasan rumah dier tp takleh lepak lamer2...on da way blk bwk slow ajer..tgkketa pong bnyk Suspect

scid

Number of posts : 431
Age : 32
Location : Skudai, Johor ~ Gopeng, Perak
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Next Gen MBC JB Gath

Post  fishes on Tue Apr 08, 2008 4:52 pm

gathering kt macd tu aku pg.tp pastu barren ade ajak minum kt ss.aku x dpt pg..
bro ronan lak da blik.scid smlm kate nk trun??jumpe ben x?

fishes

Number of posts : 23
Age : 28
Location : Tmn CEmpaka,Tampoi
Registration date : 2008-03-31

View user profile

Back to top Go down

Re: Next Gen MBC JB Gath

Post  fishes on Tue Apr 08, 2008 4:55 pm

smlm yg ade:ronan,barrenwizard,kingslayer,l8nite,akmal(kwn l8nite),fishes(aku la tu),chefhanz,ngn sorg awek naik same l8nite
total:8 org..

fishes

Number of posts : 23
Age : 28
Location : Tmn CEmpaka,Tampoi
Registration date : 2008-03-31

View user profile

Back to top Go down

Re: Next Gen MBC JB Gath

Post  scid on Tue Apr 08, 2008 5:23 pm

korang blk awal sgt hehehehhe..aku moto ben siap dah dekat kol 10..aku siap dtg awal amek moto ben sbb nak jumper korang beb Razz

scid

Number of posts : 431
Age : 32
Location : Skudai, Johor ~ Gopeng, Perak
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Next Gen MBC JB Gath

Post  barrenwizard on Wed Apr 09, 2008 2:21 am

Basket, kita ni sejak bilak nak take over plak? Yang ada pun take over SISHA lah. Hah, itu baru port kitaorang.

Contohnya, Zorro-Stulang, tempatnya best, pasal dekat ngan tempat clubbing so banyak awek-awek, amoi-amoi berlalu kat situ. Hehehehehe, jangan asyik ingat kita orang ni otak motorsikal saja. When it comes to riding, you can see but when it comes to socialising you can see more. Twisted Evil

Tapi SS, tak berapa menggalakkan cuma semalam orang tak ramai boleh lah nak happy happy kat situ. Tapi kadang-kadang group besar sangat, baik pilih tempat yang tenteram, macam Zorro (Walaupun tak tenteram sangat tapi bila kita ada kat situ pun, bukannya tenteram jugak)

ANYWAY, this FRIDAY apa macam? Kalau nak, kita jumpa kat Susur belah kiri yang tak popular punya (Yang Menghala ke bestworld, Woodland Checkoint). Bukan yang popular punya (Yang menghala ke Taman Tasik, Larking, etc). Lepas tu bertolak ke syurga motorsikal kami di Stulang. Don't worry, budak-budak rempit kat situ tak kacau punya, tolong ada lah. Cool

So bawak motor tu disiplin sikit, walaupun kita ni kira motor besar (Tapi masih kecik dalam pandangan saya).

ONE MORE THING, ROAD TAX, INSURANCE, PLEASE CHECK FIRST BEFORE COMING OUT. Kalau tak, susah loh nanti. Betul cakap sama saya. Kalau nak keluar jugak, suruh member-member yang berdekatan untuk bawak anda. Jangan sekali-sekala keluar tanpa roadtax yang telah luput.

_________________

"MAN IS A PUPIL, PAIN IS HIS TEACHER"

barrenwizard

Number of posts : 263
Age : 29
Location : Johor Bahru, Johor
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://www.friendster.com/barrenwizard

Back to top Go down

Re: Next Gen MBC JB Gath

Post  art zxr on Wed Apr 09, 2008 3:11 am

Cehh!! Barren nk rekemen Zorro jekk.. Baik lepak Jumbo What a Face Moto paking depan mata. Enviroment pun cantik. Yg penting skali toilet bersih dan free.. amacam Razz

art zxr

Number of posts : 221
Location : Larkin Jaya, Johor Bahru. Johor
Registration date : 2008-01-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Next Gen MBC JB Gath

Post  kingslayer on Wed Apr 09, 2008 9:50 am

Salam bro sekalian,

1st.. tq for member2 yg support dtg mini-gath.. yg xdpt dpt atau xsempat, aku minta maaf byk2 sbb buat sekejap jek..

utk bro ronan & barren, TQ for coming wlpn aku xcontact directly... korang mmg sempoi..

dan utk bro2 yg baru join (mcm aku gak).. nnt kalo ada ape2 plan kita discuss lg... just nak inform yg time aku ada tight sket sbb org umah tgh mengandung.. he2.. so, kdg2 tu dia mabuk2 so aku xleh nak lekang sgt sbb xde org jaga, kang papahal.. aku gak yg susah... Very Happy

TQVM to all..

kingslayer

Number of posts : 20
Registration date : 2008-04-07

View user profile

Back to top Go down

Re: Next Gen MBC JB Gath

Post  ronan on Wed Apr 09, 2008 11:21 am

kingslayer wrote:org umah tgh mengandung.. he2.. so, kdg2 tu dia mabuk2

err...barren pon slalu mabuk2 sekang ni... xkan dia berisi gak..?

_________________

ronan

Number of posts : 371
Age : 42
Location : JB
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Next Gen MBC JB Gath

Post  pakutekan on Wed Apr 09, 2008 12:27 pm

bestnye korang.. bile la aku bley jmpe.. heheee...

pakutekan

Number of posts : 98
Location : skudai-shah alam
Registration date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Next Gen MBC JB Gath

Post  barrenwizard on Wed Apr 09, 2008 1:35 pm

ronan wrote:
kingslayer wrote:org umah tgh mengandung.. he2.. so, kdg2 tu dia mabuk2

err...barren pon slalu mabuk2 sekang ni... xkan dia berisi gak..?

That one mabuk nikotin lah...

_________________

"MAN IS A PUPIL, PAIN IS HIS TEACHER"

barrenwizard

Number of posts : 263
Age : 29
Location : Johor Bahru, Johor
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://www.friendster.com/barrenwizard

Back to top Go down

Re: Next Gen MBC JB Gath

Post  ecik on Wed Apr 09, 2008 2:49 pm

barrenwizard wrote:
That one mabuk nikotin lah...

BW, make sure you make some attempt to quit nikotin. From my crystall ball, Jhr will fall to the Moon next GE, as such nikotin based products (Red Bull inclusive) will be banned!

ecik

Number of posts : 190
Age : 59
Location : Gelang Patah, Johor ~ Kuantan, Pahang
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Next Gen MBC JB Gath

Post  ronan on Wed Apr 09, 2008 2:56 pm

ecik wrote:BW, make sure you make some attempt to quit nikotin. From my crystall ball, Jhr will fall to the Moon next GE, as such nikotin based products (Red Bull inclusive) will be banned!

baderr..wa hengat ehh.. lu nye kristel bol tu ehh.. ade retak ke ape.. sebb ehh.. tu bola ehh.. dah salah kasi nampak lu baderr... lu nampak bulan.. sebenarnye ehh, bola tu telepas..patut amik gamba roket tuuu... ekk elleyyyy....

_________________

ronan

Number of posts : 371
Age : 42
Location : JB
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Next Gen MBC JB Gath

Post  scid on Wed Apr 09, 2008 4:18 pm

lu mmg rock ar brader..biler lu nak perkenalkan ngan bini merah lu kat gua..ua nak gak dengar bunyi bini itali nih Razz

scid

Number of posts : 431
Age : 32
Location : Skudai, Johor ~ Gopeng, Perak
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Next Gen MBC JB Gath

Post  ronan on Wed Apr 09, 2008 4:23 pm

scid wrote:lu mmg rock ar brader..biler lu nak perkenalkan ngan bini merah lu kat gua..ua nak gak dengar bunyi bini itali nih Razz

sori ah bai..wa bukan xmo kasi knal..tp ehh.. tu bini italy ehh..x reti ckp mlayu wak cakap luuuu....nnt dia ckp, lu x phm...mgkn klu ngan matnan dia leh bual... bini lu jepon...laen spisis... kire cam ayam bual ngan itik la...gua hengat cggitu la...agaknye la..ntah..

_________________

ronan

Number of posts : 371
Age : 42
Location : JB
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Next Gen MBC JB Gath

Post  pakutekan on Wed Apr 09, 2008 5:27 pm

incik ronan pkai moto ape skrang??

pakutekan

Number of posts : 98
Location : skudai-shah alam
Registration date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Next Gen MBC JB Gath

Post  ecik on Wed Apr 09, 2008 5:31 pm

pakutekan wrote:incik ronan pkai moto ape skrang??

Vaaa, itu inci ronan pake motor duatigakati punya adeik laa!!!

ecik

Number of posts : 190
Age : 59
Location : Gelang Patah, Johor ~ Kuantan, Pahang
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Next Gen MBC JB Gath

Post  ecik on Wed Apr 09, 2008 5:33 pm

ronan wrote:
ecik wrote:BW, make sure you make some attempt to quit nikotin. From my crystall ball, Jhr will fall to the Moon next GE, as such nikotin based products (Red Bull inclusive) will be banned!

baderr..wa hengat ehh.. lu nye kristel bol tu ehh.. ade retak ke ape.. sebb ehh.. tu bola ehh.. dah salah kasi nampak lu baderr... lu nampak bulan.. sebenarnye ehh, bola tu telepas..patut amik gamba roket tuuu... ekk elleyyyy....

sori la bader, wa pun tak bape nampak la'e. mata wa skung mcm rabun je, ntah pasal, sbb sen kurang la beli bende, la'e wa tension ni!

ecik

Number of posts : 190
Age : 59
Location : Gelang Patah, Johor ~ Kuantan, Pahang
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Next Gen MBC JB Gath

Post  ben_panced on Wed Apr 09, 2008 5:45 pm

ecik wrote:
pakutekan wrote:incik ronan pkai moto ape skrang??

Vaaa, itu inci ronan pake motor duatigakati punya adeik laa!!!

aka cagiva farao

ben_panced

Number of posts : 90
Age : 30
Location : Kulai
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Next Gen MBC JB Gath

Post  rPiz on Wed Apr 09, 2008 6:02 pm

ecik wrote:
ronan wrote:
ecik wrote:BW, make sure you make some attempt to quit nikotin. From my crystall ball, Jhr will fall to the Moon next GE, as such nikotin based products (Red Bull inclusive) will be banned!

baderr..wa hengat ehh.. lu nye kristel bol tu ehh.. ade retak ke ape.. sebb ehh.. tu bola ehh.. dah salah kasi nampak lu baderr... lu nampak bulan.. sebenarnye ehh, bola tu telepas..patut amik gamba roket tuuu... ekk elleyyyy....

sori la bader, wa pun tak bape nampak la'e. mata wa skung mcm rabun je, ntah pasal, sbb sen kurang la beli bende, la'e wa tension ni!

bahaya tu ecik
cb wat appoinment dgn zul
rase nyer die ade penyelesaian
xpn join ajer barren. pekena shisha, gerenti hilang mslh ecik tu...

rPiz

Number of posts : 156
Location : batu pahat - ayer keroh,mlke
Registration date : 2008-01-12

View user profile http://profiles.friendster.com/hafizhassan881114

Back to top Go down

Re: Next Gen MBC JB Gath

Post  Sponsored content Today at 4:13 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum