Horrible Accident!!

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down

Re: Horrible Accident!!

Post  barrenwizard on Fri Apr 11, 2008 4:56 pm

Speed Pays. Every motorcycle and car racers knows that. If you want me to talk about it? Best leave it for tonight. If you want to know why Speeding Pays? Look at those late F1 Racers and TT Isle of Man racers. Salute to them. study

_________________

"MAN IS A PUPIL, PAIN IS HIS TEACHER"

barrenwizard

Number of posts : 263
Age : 29
Location : Johor Bahru, Johor
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://www.friendster.com/barrenwizard

Back to top Go down

Re: Horrible Accident!!

Post  scid on Fri Apr 11, 2008 5:29 pm

yup..speed pays...always remember one thing..know ur limit...know ur body condition..know ur bike..know ur road...better late than never afro

scid

Number of posts : 431
Age : 32
Location : Skudai, Johor ~ Gopeng, Perak
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Horrible Accident!!

Post  ~MI~ on Fri Apr 11, 2008 6:14 pm

Our body (frame, skeleton structures etc.. including internal organs) can stand impact up to only 80kmj.
After 80kmj even if you wear protective gear... at that impact you will suffer internal injury.

~MI~

Number of posts : 205
Age : 35
Location : Permas Jaya
Registration date : 2008-01-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Horrible Accident!!

Post  pistole on Tue Apr 22, 2008 6:08 pm

- posting from his wife (on SBM's site) :-

anakbunga80 wrote:Assalamualaikum..

Saya mama kepada Furqan dan Farhan, isteri kepada Mohamad Firwance Basri (Blackzee)..

Ini lah pertama kali saya masuk ke board superbikemalaysia. Sebelum ni just tgk dr jauh je bila arwah abg buka website ni...

Terus terang saya katakan saya tak berminat apa jua jenis motosikal ni tapi saya menghormati minat arwah dgn motorbike ni..

Tak de rasa rasa terkilan dalam hati bila arwah ikut konvoi ke JB pada 5 April lepas, wp dalam hati kurang setuju tapi melihat arwah begitu excited, gembira saya pun relakan dia pegi. Pada tengahari sebelum arwah abg bertolak pergi, saya sempat merakam beberapa gambar atas permintaan arwah. (Insya Allah saya akan upload di FP).

Kepada sahabat andai yang tidak putus-putus mendoakan kesejahteraan arwah abg dan kami sekeluarga diucapkan jutaan terima kasih. Terima kasih atas keprihatinan dan dorongan semangat yang diberi.

Wp saya dan anak2 amat sayangkan arwah, begitu juga sayangnya arwah kepada kami sekeluarga namun Allah lebih sayangkan dia. Kami sekeluarga telah menerima pemergian abg dengan penuh redha. al hamdulillah, lagipun arwah abg telah pergi dengan baik sekali. Segala urusan arwah telah Allah permudahkan. Semoga Allah merahmati roh suamiku dan ditempatkan bersama-sama orang-orang yang soleh.. Aminn

al-fatihah...

pistole

Number of posts : 95
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Horrible Accident!!

Post  cikonmulan on Tue Apr 22, 2008 6:20 pm

in tears...in tears...in tears

dat is y wen i drive along d heway (x kisah le even to north or to south) i alwiz hope dat my parents esp my mom wont cry for me
(my WILL to dem..i anythg hapen dun cry)

to u guys, brothers n sisters please drive/ride safe !!!!!!!!!!

cikonmulan

Number of posts : 543
Location : Isketam Ball, Key Ell
Registration date : 2008-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Horrible Accident!!

Post  L8nite on Tue Apr 22, 2008 6:41 pm

cikonmulan wrote:in tears...in tears...in tears

dat is y wen i drive along d heway (x kisah le even to north or to south) i alwiz hope dat my parents esp my mom wont cry for me
(my WILL to dem..i anythg hapen dun cry)

to u guys, brothers n sisters please drive/ride safe !!!!!!!!!!
betol tapi bg saya,mati tetap mati..
cumer masa dan tempat kiter tak tau...
tapi,kiter yg tentukan cara kiter mati...
(kenyataan nih mmg kasar tapi ni yg saya tanam dalam hati)
enjoy the life n kita takkan menyesal!

L8nite

Number of posts : 121
Age : 29
Location : Alor Setar,Kedah.
Registration date : 2008-03-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Horrible Accident!!

Post  zul_cbr on Tue Apr 22, 2008 10:24 pm

L8nite wrote:
cikonmulan wrote:in tears...in tears...in tears

dat is y wen i drive along d heway (x kisah le even to north or to south) i alwiz hope dat my parents esp my mom wont cry for me
(my WILL to dem..i anythg hapen dun cry)

to u guys, brothers n sisters please drive/ride safe !!!!!!!!!!
betol tapi bg saya,mati tetap mati..
cumer masa dan tempat kiter tak tau...
tapi,kiter yg tentukan cara kiter mati...
(kenyataan nih mmg kasar tapi ni yg saya tanam dalam hati)
enjoy the life n kita takkan menyesal!

thanks bro pistole.

L8nite, camana yg bro maksudkan "kita yg tentukan cara kita mati" tu?

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: Horrible Accident!!

Post  filixku on Wed Apr 23, 2008 1:19 am

urusan mati nie bukan boleh buat main... hanya Allah yg tahu bila dan mcm mana kita mati... cuma kalau kurang bawak bike tu kurang la chances utk crash dan mati dalam kemalangan hehe... mati dalam tdo pun bolehkan

filixku

Number of posts : 5
Age : 37
Location : bandar baru uda
Registration date : 2008-04-12

View user profile http://prepaid4u.net/?id=filixku

Back to top Go down

Re: Horrible Accident!!

Post  ecik on Wed Apr 23, 2008 11:43 am

http://anakbunga80.fotopages.com/

so so so sad. Crying or Very sad Crying or Very sad

ecik

Number of posts : 190
Age : 59
Location : Gelang Patah, Johor ~ Kuantan, Pahang
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Horrible Accident!!

Post  cikonmulan on Wed Apr 23, 2008 4:18 pm

ayahcik...saya SEBAK sgt nie Sad Sad

cikonmulan

Number of posts : 543
Location : Isketam Ball, Key Ell
Registration date : 2008-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Horrible Accident!!

Post  han_JKR on Wed Apr 23, 2008 4:35 pm

yeah..so sad..

u know what,
kesian kt budak 2F tu..still young age..
ap yg dorg tau.. Sad Sad

moga roh arwah dicucuri rahmat...

han_JKR

Number of posts : 53
Age : 28
Location : Ayer Keroh,Melaka @ Kulai, Johor Darul Takzim
Registration date : 2008-01-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Horrible Accident!!

Post  Sponsored content Today at 6:46 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum