XTVT 23 & 24 Feb '08

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

XTVT 23 & 24 Feb '08

Post  ecik on Fri Feb 22, 2008 3:08 pm

Woi geng, jom la buat ride dekat2 je hari Sabtu atau Ahad ni.

Apa2 pun korg diskus malam ni masa tts (FnF), sape2 tolong sms sbb aku sampai pun lewat malam ni.

ecik

Number of posts : 190
Age : 59
Location : Gelang Patah, Johor ~ Kuantan, Pahang
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: XTVT 23 & 24 Feb '08

Post  assasins on Fri Feb 22, 2008 3:11 pm

ecik wrote:Woi geng, jom la buat ride dekat2 je hari Sabtu atau Ahad ni.

Apa2 pun korg diskus malam ni masa tts (FnF), sape2 tolong sms sbb aku sampai pun lewat malam ni.

nampaknya tak dapat nak join....
kena kerja da....
Sad Sad Sad

kalo dua minggu lagi....
insyaAllah boleh join....
tue pn kalo dah tak ada que job lagi la....
kalo ada gak....
terpaksa la....
Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

assasins

Number of posts : 261
Age : 31
Location : johor bahru
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://en.netlog.com/21black_jack

Back to top Go down

Re: XTVT 23 & 24 Feb '08

Post  matnan on Fri Feb 22, 2008 3:16 pm

ecik wrote:Woi geng, jom la buat ride dekat2 je hari Sabtu atau Ahad ni.

Apa2 pun korg diskus malam ni masa tts (FnF), sape2 tolong sms sbb aku sampai pun lewat malam ni.

Malam ni kite diskas bro....

matnan

Number of posts : 375
Age : 33
Location : Masai
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: XTVT 23 & 24 Feb '08

Post  scid on Fri Feb 22, 2008 3:26 pm

camner ek aku nak dtg mlm nih...moto dah ler tak siap lg scratch

scid

Number of posts : 431
Age : 32
Location : Skudai, Johor ~ Gopeng, Perak
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: XTVT 23 & 24 Feb '08

Post  assasins on Fri Feb 22, 2008 3:37 pm

scid wrote:camner ek aku nak dtg mlm nih...moto dah ler tak siap lg scratch

lor....
tak siap lagi ker moto ko tue....
lama gak nak siap erk mtr ko....

assasins

Number of posts : 261
Age : 31
Location : johor bahru
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://en.netlog.com/21black_jack

Back to top Go down

Re: XTVT 23 & 24 Feb '08

Post  matnan on Fri Feb 22, 2008 3:44 pm

lame giler........... Evil or Very Mad

matnan

Number of posts : 375
Age : 33
Location : Masai
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: XTVT 23 & 24 Feb '08

Post  assasins on Fri Feb 22, 2008 4:37 pm

matnan wrote:lame giler........... Evil or Very Mad

tue la pasal....
maybe dia buat some thing kot....
tue yang lambat siap....
dia nak bagi "tapau" motor nsr merah tue kot....
ha ha ha....
kita tunggu dan lihat....
Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

assasins

Number of posts : 261
Age : 31
Location : johor bahru
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://en.netlog.com/21black_jack

Back to top Go down

Re: XTVT 23 & 24 Feb '08

Post  scid on Fri Feb 22, 2008 7:04 pm

assasins wrote:
matnan wrote:lame giler........... Evil or Very Mad

tue la pasal....
maybe dia buat some thing kot....
tue yang lambat siap....
dia nak bagi "tapau" motor nsr merah tue kot....
ha ha ha....
kita tunggu dan lihat....
Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

mugkin juga Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil padahal moto dah siap tp wiring plaks prob....moto takleh start sbb takder karen Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

scid

Number of posts : 431
Age : 32
Location : Skudai, Johor ~ Gopeng, Perak
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: XTVT 23 & 24 Feb '08

Post  cikonmulan on Fri Feb 22, 2008 8:19 pm

if no bike kenot join ke?? Rolling Eyes

cikonmulan

Number of posts : 543
Location : Isketam Ball, Key Ell
Registration date : 2008-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: XTVT 23 & 24 Feb '08

Post  scid on Fri Feb 22, 2008 8:23 pm

ken join but no transport to go lar Sad

nih ngah carik member nak pinjem moto nih..budak2 skang sumer kaye2 mintak makbapak beli keta sorang satuh.... affraid

scid

Number of posts : 431
Age : 32
Location : Skudai, Johor ~ Gopeng, Perak
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: XTVT 23 & 24 Feb '08

Post  matnan on Sat Feb 23, 2008 9:44 am

scid wrote:ken join but no transport to go lar Sad

nih ngah carik member nak pinjem moto nih..budak2 skang sumer kaye2 mintak makbapak beli keta sorang satuh.... affraid

ala scid, tu mak bapak bagi. tak same dengan beli sendiri

matnan

Number of posts : 375
Age : 33
Location : Masai
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: XTVT 23 & 24 Feb '08

Post  cikonmulan on Sat Feb 23, 2008 10:56 am

matnan wrote:
scid wrote:ken join but no transport to go lar Sad

nih ngah carik member nak pinjem moto nih..budak2 skang sumer kaye2 mintak makbapak beli keta sorang satuh.... affraid

ala scid, tu mak bapak bagi. tak same dengan beli sendiri

sapa kata mak bapak bg....masa blaja dulu le diaorg sponsor... Very Happy
tp bile dah kije bli sendiri jugak le...dwnpaymnt n monthly n maintenance sendiri tanggung Sad

cikonmulan

Number of posts : 543
Location : Isketam Ball, Key Ell
Registration date : 2008-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: XTVT 23 & 24 Feb '08

Post  matnan on Sat Feb 23, 2008 10:58 am

cikonmulan wrote:if no bike kenot join ke?? Rolling Eyes

can also maa.......can also be my pillion wat Cool

matnan

Number of posts : 375
Age : 33
Location : Masai
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: XTVT 23 & 24 Feb '08

Post  cikonmulan on Sat Feb 23, 2008 11:06 am

matnan wrote:
cikonmulan wrote:if no bike kenot join ke?? Rolling Eyes

can also maa.......can also be my pillion wat Cool

eh matnan...u x join ayahcik ride ke arini
ermmm....plan kensel ke Question

love to be ur pillion...tapi ish3 still risky kannnnnn Rolling Eyes

cikonmulan

Number of posts : 543
Location : Isketam Ball, Key Ell
Registration date : 2008-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: XTVT 23 & 24 Feb '08

Post  pistole on Sat Feb 23, 2008 11:20 am

.

- meow meow !!

.

pistole

Number of posts : 95
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: XTVT 23 & 24 Feb '08

Post  matnan on Sat Feb 23, 2008 11:46 am

cikonmulan wrote:
matnan wrote:
cikonmulan wrote:if no bike kenot join ke?? Rolling Eyes

can also maa.......can also be my pillion wat Cool

eh matnan...u x join ayahcik ride ke arini
ermmm....plan kensel ke Question

love to be ur pillion...tapi ish3 still friskies kannnnnn Rolling Eyes

tu makanan kucing kan?

matnan

Number of posts : 375
Age : 33
Location : Masai
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: XTVT 23 & 24 Feb '08

Post  matnan on Sat Feb 23, 2008 11:49 am

pistole wrote:.

- meow meow !!

.

dengar friskies je trus datang Very Happy

matnan

Number of posts : 375
Age : 33
Location : Masai
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: XTVT 23 & 24 Feb '08

Post  ecik on Mon Feb 25, 2008 9:30 am

Neutral Tak de xtvt sgt dua hari tu.
Ptg Sabtu kat Danga FSM, jumpa Bladers dari KL nak masuk Sg. Ptg ni (Isnin 25/2/08) baru dia org balik KL.

Hari Ahad pulak sessi menservis/merepair mtr jek! CBR aku baru je repair speedometer gear Sabtu malam, pagi ni dah rosak semula! hampehhh betul.........

ecik

Number of posts : 190
Age : 59
Location : Gelang Patah, Johor ~ Kuantan, Pahang
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: XTVT 23 & 24 Feb '08

Post  ~MI~ on Mon Feb 25, 2008 9:38 am

ecik wrote:Neutral Tak de xtvt sgt dua hari tu.
Ptg Sabtu kat Danga FSM, jumpa Bladers dari KL nak masuk Sg. Ptg ni (Isnin 25/2/08) baru dia org balik KL.

Hari Ahad pulak sessi menservis/merepair mtr jek! CBR aku baru je repair speedometer gear Sabtu malam, pagi ni dah rosak semula! hampehhh betul.........

Aikkss... Baru repair dah rosak...
Bawak slow sangat kot... Laughing Laughing Laughing

~MI~

Number of posts : 205
Age : 35
Location : Permas Jaya
Registration date : 2008-01-11

View user profile

Back to top Go down

Re: XTVT 23 & 24 Feb '08

Post  zul_cbr on Mon Feb 25, 2008 11:59 am

ecik wrote:Neutral Tak de xtvt sgt dua hari tu.
Ptg Sabtu kat Danga FSM, jumpa Bladers dari KL nak masuk Sg. Ptg ni (Isnin 25/2/08) baru dia org balik KL.

Hari Ahad pulak sessi menservis/merepair mtr jek! CBR aku baru je repair speedometer gear Sabtu malam, pagi ni dah rosak semula! hampehhh betul.........

apsal speedo abg ecik? kitorang kat melaka dah "bogelkan" meter cbr900...siap solder2 dlm tu lagi...hehehe...memula meter RPM prob. rupa2nya ada pin yg dah tak contact...lepas solder, ok jek!


zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: XTVT 23 & 24 Feb '08

Post  ecik on Mon Feb 25, 2008 12:51 pm

Speedometer gear cbr900RRR dok kat rim depan. Tapi former owner mtr dah tukar rim depan kepada 17" (drpd ori 16") jadi dia buat mod pasang gear tu kat sproket depan, mcm cbr400rr. Gear plastik tu tak tahan. Hari Sabtu tu XiFu tu siap pasang gear plastik ori lagi, sampai kat Seremban, perasan speedometer dah tak jalan. Harga pasang RM25.00 tapi borong la mcm ni. Kena tukar yang guna sensor kot.

Alahai zul, motor sape la yang ko baraikan tu? Twisted Evil

ecik

Number of posts : 190
Age : 59
Location : Gelang Patah, Johor ~ Kuantan, Pahang
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: XTVT 23 & 24 Feb '08

Post  zul_cbr on Mon Feb 25, 2008 1:22 pm

ecik wrote:Speedometer gear cbr900RRR dok kat rim depan. Tapi former owner mtr dah tukar rim depan kepada 17" (drpd ori 16") jadi dia buat mod pasang gear tu kat sproket depan, mcm cbr400rr. Gear plastik tu tak tahan. Hari Sabtu tu XiFu tu siap pasang gear plastik ori lagi, sampai kat Seremban, perasan speedometer dah tak jalan. Harga pasang RM25.00 tapi borong la mcm ni. Kena tukar yang guna sensor kot.

Alahai zul, motor sape la yang ko baraikan tu? Twisted Evil

beli meter cbr yg pakai sensor la bro, mcm cbr900 '97-'98....

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: XTVT 23 & 24 Feb '08

Post  ecik on Mon Feb 25, 2008 4:45 pm

zul_cbr wrote:
beli meter cbr yg pakai sensor la bro, mcm cbr900 '97-'98....

Itu la aku cadangkan mmg nak tukar. Mana boleh dapat bende tu zul? Setahu aku kena beli satu set kan, i.e. sensor dgn meter sekali, satu lagi, sape nak pasang?

ecik

Number of posts : 190
Age : 59
Location : Gelang Patah, Johor ~ Kuantan, Pahang
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: XTVT 23 & 24 Feb '08

Post  cikonmulan on Mon Feb 25, 2008 5:33 pm

ayah cik....guana byk sangat bubble "love..love..love..love..love" tu??

cikonmulan

Number of posts : 543
Location : Isketam Ball, Key Ell
Registration date : 2008-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: XTVT 23 & 24 Feb '08

Post  cikonmulan on Mon Feb 25, 2008 5:34 pm

zul_cbr wrote: apsal speedo abg ecik? kitorang kat melaka dah "bogelkan" meter cbr900...siap solder2 dlm tu lagi...hehehe...memula meter RPM prob. rupa2nya ada pin yg dah tak contact...lepas solder, ok jek!


menda apa tu??

macam clutch pump ke??

cikonmulan

Number of posts : 543
Location : Isketam Ball, Key Ell
Registration date : 2008-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: XTVT 23 & 24 Feb '08

Post  Sponsored content Today at 6:01 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum