ZXR 'CAT 5206' Amir?

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  zxr250 on Fri Mar 28, 2008 8:30 pm

aku rasa tak leh malam ni sebab semalam aku lupa buka mangga kunci kat disc brek aku tu apa lagi bengkok skit la disk tu. aku gerak je bunyi ktung ktung ktung jenuh aku naik 60 je balik umah aku di tebrau dari TUTA.Terssemput2 motor aku sebab slow sangat bawak. masa tu dah pukui 3 pagi. esok kena pi kedai tanya apa yg patut dibuat. aku ni bukan reti sgt pasai moto ni. duk pakai kereta je. baru nak blaja

zxr250

Number of posts : 4
Location : Johor Bahru
Registration date : 2008-03-26

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  zxr250 on Fri Mar 28, 2008 8:43 pm

kat mana agaknye kedai repair yg ok? makna tak reka2 cerita itu rosak ini rosak. yg aku tau motormatic dan kat sri putri ada satu.tu je

zxr250

Number of posts : 4
Location : Johor Bahru
Registration date : 2008-03-26

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  zul_cbr on Fri Mar 28, 2008 8:47 pm

zxr250 wrote:kat mana agaknye kedai repair yg ok? makna tak reka2 cerita itu rosak ini rosak. yg aku tau motormatic dan kat sri putri ada satu.tu je

kalau tanya kedai OK, sri putri tu mmg OK! tapi labour cost nye yg KO! Very Happy

bro, disc bengkok ea? kalo gi foundry kasi skim balik xleh ke ek?

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  art zxr on Fri Mar 28, 2008 10:11 pm

Disc tu takleh skim. Kalau skim sikit beberapa 0.** mm jekk.
Press sampai tegak balik boleh kot. Aku pernah repair disc ZX2 bengkok pakai kayu dgn tukul besi. Wink

art zxr

Number of posts : 221
Location : Larkin Jaya, Johor Bahru. Johor
Registration date : 2008-01-12

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  ecik on Sat Mar 29, 2008 11:18 am

zxr250 wrote:kat mana agaknye kedai repair yg ok? makna tak reka2 cerita itu rosak ini rosak. yg aku tau motormatic dan kat sri putri ada satu.tu je
wa bro, lu pun macam kawan2 wa, banyak kali lupe cabut... wa pun kena gak, tapi mtr wa disc brake sebelah je, yg hangusnya speedometer cable dgn sppedometer gear, habis gak la dalam dua posen besar!

Tapi kawan2 wa tu lagi kerek, apa tah nama dia, ben ke apa ke. Sengkek la dia tu wa cakap lu.

Satu lagi wa nak cakap lu. Itu matnan tu pakai motor apelia, camtu la bunyi nye, wa nak sebut pun lidah dah keras. Dia pun lagi kerek wa cakap lu, lu jgn dekat sgt la dgn dia org. Bukan apa lu budak baru kat sini, wa sian je. K la bro. apa2 kita jumpa kat pot susur 3. Kawan wa ramai kat situ, dia org dok tepi2 lorong tu, lu tegor la semua bek nye! Cau bro!

ecik

Number of posts : 190
Age : 59
Location : Gelang Patah, Johor ~ Kuantan, Pahang
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  ronan on Sat Mar 29, 2008 11:26 am

zxr250 wrote:kat mana agaknye kedai repair yg ok? makna tak reka2 cerita itu rosak ini rosak. yg aku tau motormatic dan kat sri putri ada satu.tu je

yek enneyy baderr..bukan kat sri putri tu name kedai Ken Ching Kuat ke..?? ramai dah tkene bai...mahal giler.. tu bader yg pakai fireblade yg rok kapak abes tu pon dh kena wa cakap luu..sekang dia takmo bikin sane dah..dia crik pot laen...

yg wa rase ok kat susur ah.samade lu g kdai kole atau xperformance...tp wa ngeri nak bual psl motor scid mcm kena sabo jek... mgkn naseb x baek ar wa rase...

_________________

ronan

Number of posts : 371
Age : 42
Location : JB
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  zul_cbr on Sat Mar 29, 2008 4:38 pm

ecik wrote:
zxr250 wrote:kat mana agaknye kedai repair yg ok? makna tak reka2 cerita itu rosak ini rosak. yg aku tau motormatic dan kat sri putri ada satu.tu je
apa2 kita jumpa kat pot susur 3. Kawan wa ramai kat situ, dia org dok tepi2 lorong tu, lu tegor la semua bek nye! Cau bro!

scratch

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  cikonmulan on Mon Mar 31, 2008 12:36 pm

zxr250 wrote:aku baru je sambaq zxr250 sebulan. mana nak kenai geng2 zxr jb nii

sambaq..macam HELANG plak Razz
abg art pong naik ZXR....geng le ngan dia

i naik beskal ... kalu nek geng pon bley Smile (tu le cikwan...xmo kasik motor free kat aku Sad)

cikonmulan

Number of posts : 543
Location : Isketam Ball, Key Ell
Registration date : 2008-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  cikonmulan on Mon Mar 31, 2008 12:39 pm

ronan wrote:
matnan wrote:malam ni aku niage kat susur3 jalan tun razak.leh mlanggan skali.any way leh kontek haku, 012-7448767


. o O (perghh...)

Twisted Evil Twisted Evil

matnan niaga "aweks" cap apa ek??

cikonmulan

Number of posts : 543
Location : Isketam Ball, Key Ell
Registration date : 2008-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  scid on Mon Mar 31, 2008 9:22 pm

ronan wrote:
zxr250 wrote:kat mana agaknye kedai repair yg ok? makna tak reka2 cerita itu rosak ini rosak. yg aku tau motormatic dan kat sri putri ada satu.tu je

yek enneyy baderr..bukan kat sri putri tu name kedai Ken Ching Kuat ke..?? ramai dah tkene bai...mahal giler.. tu bader yg pakai fireblade yg rok kapak abes tu pon dh kena wa cakap luu..sekang dia takmo bikin sane dah..dia crik pot laen...

yg wa rase ok kat susur ah.samade lu g kdai kole atau xperformance...tp wa ngeri nak bual psl motor scid mcm kena sabo jek... mgkn naseb x baek ar wa rase...

aku tuh nasib tak baek ajer...kole semenjak keje sing nih dier dah tak best cam dulu tp kalo benda kecik2 maybe aku anto kat dier lg...tp bg aku kole mmg expert bab zx2..tang 2 strokers maybe dier kureng sket kot Razz

scid

Number of posts : 431
Age : 32
Location : Skudai, Johor ~ Gopeng, Perak
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  anas on Tue Apr 01, 2008 12:32 am

korang tau kedai moto kat tmn U. name toke ah loon tu. ok ke kedai tu?? aku slalu anta stu je zx2 aku. dh xde tpt laen aku pecaye. dlu lepas beli aku anta stu utk repair semue part. macam best hasil tgn die. tapi xtau la ble dh harapkan pagar tibe2 pagar mkn padi plak.
aku dgr kdai moto kat sri putri yg dkt dgn sempang tu bgos. betol ke?

anas

Number of posts : 1
Registration date : 2008-03-15

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  zul_cbr on Tue Apr 01, 2008 1:03 pm

anas wrote:korang tau kedai moto kat tmn U. name toke ah loon tu. ok ke kedai tu?? aku slalu anta stu je zx2 aku. dh xde tpt laen aku pecaye. dlu lepas beli aku anta stu utk repair semue part. macam best hasil tgn die. tapi xtau la ble dh harapkan pagar tibe2 pagar mkn padi plak.
aku dgr kdai moto kat sri putri yg dkt dgn sempang tu bgos. betol ke?

as i mentioned before, kedai tmn sri putri bagus UTK org YG KAYA! Laughing

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  scid on Tue Apr 01, 2008 2:28 pm

anas wrote:korang tau kedai moto kat tmn U. name toke ah loon tu. ok ke kedai tu?? aku slalu anta stu je zx2 aku. dh xde tpt laen aku pecaye. dlu lepas beli aku anta stu utk repair semue part. macam best hasil tgn die. tapi xtau la ble dh harapkan pagar tibe2 pagar mkn padi plak.
aku dgr kdai moto kat sri putri yg dkt dgn sempang tu bgos. betol ke?

seperti yg telah aku kate sblm nih..dulu bg aku ok skang mcm haram..dah beribu aku kene tipu ngan dier..dah lima taun aku anta kat dier..ok spmi taun ke 3 ajer..2 taun after dats mmg menghampakan..suker tipu org..wpong aku baik ngan dier..skang aku juz pegi tuk beli parts ajer ngan dier

scid

Number of posts : 431
Age : 32
Location : Skudai, Johor ~ Gopeng, Perak
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  ronan on Tue Apr 01, 2008 5:29 pm

klu nak murah ehh baderr... wa rase lu terai anta moto kat kdai kete...amcam?

_________________

ronan

Number of posts : 371
Age : 42
Location : JB
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  Sponsored content Today at 4:11 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum