ZXR 'CAT 5206' Amir?

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  ogy_hpower on Wed Feb 20, 2008 2:20 pm

Hi pekabo..
Ada sesape kenalowner CAT 5206?
Macam pernah tengok jeee...
Beli tahun bile n kat mane?


Last edited by barrenwizard on Tue Feb 26, 2008 3:26 am; edited 1 time in total

ogy_hpower

Number of posts : 6
Registration date : 2008-02-11

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  ecik on Wed Feb 20, 2008 2:50 pm

Kan ke itu motor Mir? Cuba tengok gmbr2 ride, kan ada! Pasal, dia dah nak jual ke?



Last edited by ecik on Wed Feb 20, 2008 2:54 pm; edited 1 time in total

ecik

Number of posts : 190
Age : 59
Location : Gelang Patah, Johor ~ Kuantan, Pahang
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  scid on Wed Feb 20, 2008 4:59 pm

naper???tuh moto mei tuh..zxr kaler biru

scid

Number of posts : 431
Age : 32
Location : Skudai, Johor ~ Gopeng, Perak
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  art zxr on Thu Feb 21, 2008 9:49 am

Yaa mmg moto May! Kenapa Ogy?
Aku kenal beno dgn owner moto ni. Ko nk aku wat apa kat owner moto ni Suspect
Laughing

art zxr

Number of posts : 221
Location : Larkin Jaya, Johor Bahru. Johor
Registration date : 2008-01-12

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  ogy_hpower on Thu Feb 21, 2008 11:45 am

art zxr wrote:Yaa mmg moto May! Kenapa Ogy?
Aku kenal beno dgn owner moto ni. Ko nk aku wat apa kat owner moto ni Suspect
Laughing

Takde lah.. cam jande aku... masa aku pakai motot ni taun 2002-2003, mak mentua surh pakai kete, pastu suruh satu mamat sambung bayar...prekk.. dah tak bayo banyak bulan.. sedih aku.. moto tu aku beli kat tun aminah...
dulu motot ni kaler oren+pearl, enjin + body spray satu kali...
Moto ni penah buat top overhaul, tukar timing chain, tensioner, ganti valve, korek sket pakai yg besar sket, top pernah dapat 220. Aku buat dekat top speed motor jalan kebudayaan, toke die sape kelvin/david ekk.. lupe dah...
Apo tando kek moto ni aku penah buek yo...haa cover set yang ado lampu bosa tu.. kalau tak salah aku penah fiber sekali masa aku eksiden dulu..., tapi tau tau laa kalau die dah gosok licin abeh laa ni..

TAPI aku pun lupe plate moto aku tu.. CAT 5206 ke cat 5286,
saje je.. buat suspen...

kalau laa betul, may hang nak juai tak moto tu?

ogy_hpower

Number of posts : 6
Registration date : 2008-02-11

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  ecik on Thu Feb 21, 2008 11:54 am

ogy_hpower wrote:
Takde lah.. cam jande aku... masa aku pakai motot ni taun 2002-2003, mak mentua surh pakai kete, pastu suruh satu mamat sambung bayar...prekk.. dah tak bayo banyak bulan.. sedih aku.. moto tu aku beli kat tun aminah...
dulu motot ni kaler oren+pearl, enjin + body spray satu kali...
Moto ni penah buat top overhaul, tukar timing chain, tensioner, ganti valve, korek sket pakai yg besar sket, top pernah dapat 220. Aku buat dekat top speed motor jalan kebudayaan, toke die sape kelvin/david ekk.. lupe dah...
Apo tando kek moto ni aku penah buek yo...haa cover set yang ado lampu bosa tu.. kalau tak salah aku penah fiber sekali masa aku eksiden dulu..., tapi tau tau laa kalau die dah gosok licin abeh laa ni..

TAPI aku pun lupe plate moto aku tu.. CAT 5206 ke cat 5286,
saje je.. buat suspen...

kalau laa betul, may hang nak juai tak moto tu?

Bro, aku ni kira confuse gak dgn tulisan ko kat atas tu.
1) Siapa mamat tu, Mir/May/Mei ke yang amik mtr ko sambung byr bulan2 tapi tak bayar dah banyak bulan?
2) Pas tu ko nak beli balik ke motor tu?

May tu tak register pun kat dtbs ni. Kalau nak setel apa2, ko kena turun tts kat kole/suki motor bagi setel.

ecik

Number of posts : 190
Age : 59
Location : Gelang Patah, Johor ~ Kuantan, Pahang
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  ogy_hpower on Thu Feb 21, 2008 12:10 pm

ecik wrote:
ogy_hpower wrote:
Takde lah.. cam jande aku... masa aku pakai motot ni taun 2002-2003, mak mentua surh pakai kete, pastu suruh satu mamat sambung bayar...prekk.. dah tak bayo banyak bulan.. sedih aku.. moto tu aku beli kat tun aminah...
dulu motot ni kaler oren+pearl, enjin + body spray satu kali...
Moto ni penah buat top overhaul, tukar timing chain, tensioner, ganti valve, korek sket pakai yg besar sket, top pernah dapat 220. Aku buat dekat top speed motor jalan kebudayaan, toke die sape kelvin/david ekk.. lupe dah...
Apo tando kek moto ni aku penah buek yo...haa cover set yang ado lampu bosa tu.. kalau tak salah aku penah fiber sekali masa aku eksiden dulu..., tapi tau tau laa kalau die dah gosok licin abeh laa ni..

TAPI aku pun lupe plate moto aku tu.. CAT 5206 ke cat 5286,
saje je.. buat suspen...

kalau laa betul, may hang nak juai tak moto tu?

Bro, aku ni kira confuse gak dgn tulisan ko kat atas tu.
1) Siapa mamat tu, Mir/May/Mei ke yang amik mtr ko sambung byr bulan2 tapi tak bayar dah banyak bulan?
2) Pas tu ko nak beli balik ke motor tu?

May tu tak register pun kat dtbs ni. Kalau nak setel apa2, ko kena turun tts kat kole/suki motor bagi setel.

Ahak...
1)Moto tu dah pun ditarik oleh kedai moto tu.. apo namopun aku tak ingat... motomatik ke auto matik ke aku tak ingat
2)orang yang sambung bayo tu ialah budak kampung aku(idup laie budak nye cume sumbing tang bibir atas laa pasal ke sebijik)... bukan nye mai, mey, mir...(maso amik aku tengok rectifier rosak, bateri tak charge, aku tanye nape tak bayo.. die kate best sungguh.. pasal moto tak idup? aku rasa cam nak penggal je leher)
3)ada niat nak amik balik..lame dah carik moto ni..tapi kalau kene harga laa...
4)sape2 yang kenal moto owner tu.. kem salam ye kat die.. tanyekan nak jual tak moto tu? cat

ogy_hpower

Number of posts : 6
Registration date : 2008-02-11

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  ecik on Thu Feb 21, 2008 1:17 pm

Laughing oohhh camtu citer nya! Ada gak dgr cerita Mir tu nak amik R6, tak tahu la betul ke tak. Mir tak silap saya keje kat Spore.

ecik

Number of posts : 190
Age : 59
Location : Gelang Patah, Johor ~ Kuantan, Pahang
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  zul_cbr on Thu Feb 21, 2008 3:56 pm

ecik wrote:Laughing oohhh camtu citer nya! Ada gak dgr cerita Mir tu nak amik R6, tak tahu la betul ke tak. Mir tak silap saya keje kat Spore.

kalo tak salah may/mir tu saya yg rekemenkan suh kontek abg art kot? budak kedah kan? memula knal dia sbb dia emel kat saya. tanya kat mana nak carik geng zx2 kat jb sbb moto dia monoshock problem. hehehe... dia keje mekanik kat spore. kalo ye la dia orgnye...

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  art zxr on Thu Feb 21, 2008 6:02 pm

Ogy!! . scratch
Moto tu mmg ada stiker motormatic tapi yg aku tau May finance dgn TopLink motor kt Larkin. Dia ni mungkin owner seterusnya scratch

Nama nick dia May. Nama betul dia Razali tak salah aku laa. scratch

Dia org Sarawak. Zul! yg org Kedah tu moto biru+putih.

Kat Larkin ni ada lagi satu budak Swak ZX2 biru jugak tapi tail dh modified. Jgn salah lagi jauh pulak. Ni bukan May.

Nmpk gaya mcm dia taknak jual moto tu sbb dia pakai tiap hari ulangalik Spore. Lagipun dia busy tak hingat jugak skrg ni.

Apa pun Ogy baik ko join kitaorg TTS. Mana tau boley jumpa balik kekasih lama ko.
[Psst: Ko jual moto tu sbb mak mertua suruh!!!] Shocked

art zxr

Number of posts : 221
Location : Larkin Jaya, Johor Bahru. Johor
Registration date : 2008-01-12

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  scid on Thu Feb 21, 2008 11:15 pm

tuler join kitorang ar sng...ramai ahli jb nih pakai zx2..sng nak tanyer paper kalo2 ader masalah sng....ader budak utm pakai zx2 yg iklankan moto dier kat mbc pon aku dah ajak tp dier kate taknak join sbb nak belajar katenyer What a Face

scid

Number of posts : 431
Age : 32
Location : Skudai, Johor ~ Gopeng, Perak
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  ogy_hpower on Fri Feb 22, 2008 12:08 pm

scid wrote:tuler join kitorang ar sng...ramai ahli jb nih pakai zx2..sng nak tanyer paper kalo2 ader masalah sng....ader budak utm pakai zx2 yg iklankan moto dier kat mbc pon aku dah ajak tp dier kate taknak join sbb nak belajar katenyer What a Face

Huih best nyee lahai...
nape laa mase aku dok terkinja2 ngan 'besi karat'(org umah aku panggil pasal kaler moto tu oren) kat jb dulu korang tak ujud yee..
kekadang aku lepak kat depan angsana(food court) tp dolu-dolu laa...
Aku ada kenal sorang budak china nama james, keje kilang seiko(larkin) dia pakai zx2 warna merah( siap letak survo- lagik)... tapi tu tahun 2002-2003 laa tak tau idup lagi ke tak..,
also kenal sorang dari mersing, die beli zx2 kat majidee moto, name rosli, moto kaler merah... pun tak tau apecerita...
masa tahun ni 2nd hand cash baru 9k~11k. Loan pun baru 13k macam tu.. ar.. tapi plek gak skg ni.. memang moto naik rege ke?
Aku memang nak joint TTS tu tp laa ni takdok laie kuda besi... yang ado pon proton 'wak aja'

ogy_hpower

Number of posts : 6
Registration date : 2008-02-11

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  ecik on Fri Feb 22, 2008 3:03 pm

zul_cbr wrote:
p/s - aku cakap je lebey, join korang tak jugak..kikikikikiki Laughing cbr aku kat melaka wei...sesapa turun melaka meh la riding ngn aku.

Lo brader, wa balik jaybi petang ni, wa nek elegen. Wa pegi melaka amik lu punya sibi'a bawak jaybi, kira oke latu! Kira adil.

Nanti wa balik ke'el wa bawa lu punya sibi'a sampai melaka. Apa macam brader, jadik? pirat Ok, wa sampai dalam kul 8 malam, lu kasi siap itu motor, kasi minyak penuh. Lu tak payah kasi wa duit tak pe, kita kan kawan! Suspect

ecik

Number of posts : 190
Age : 59
Location : Gelang Patah, Johor ~ Kuantan, Pahang
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  art zxr on Fri Feb 22, 2008 3:19 pm

ogy_hpower wrote:

Aku ada kenal sorang budak china nama james, keje kilang seiko(larkin) dia pakai zx2 warna merah( siap letak survo- lagik)... tapi tu tahun 2002-2003 laa tak tau idup lagi ke tak..,

James ni moto ZX2 dia hilang. Last aku jumpa dia naik FXR. Kesian member tu..

art zxr

Number of posts : 221
Location : Larkin Jaya, Johor Bahru. Johor
Registration date : 2008-01-12

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  scid on Fri Feb 22, 2008 3:31 pm

zul_cbr wrote:
scid wrote:tuler join kitorang ar sng...ramai ahli jb nih pakai zx2..sng nak tanyer paper kalo2 ader masalah sng....ader budak utm pakai zx2 yg iklankan moto dier kat mbc pon aku dah ajak tp dier kate taknak join sbb nak belajar katenyer What a Face

poyo nye mamat yg kate nak blaja tu..baik pakai c70 jek.. Razz kalo pakai zx2 buat ulang alik kampus-ostel, bukan pilihan yg tepat ler...apo punya otak da...

p/s - aku cakap je lebey, join korang tak jugak..kikikikikiki Laughing cbr aku kat melaka wei...sesapa turun melaka meh la riding ngn aku.

hehehehehe aku dah ckp dah..dier ckp dier nak tolak zx2 dier sbb abg dier dah carikan moto gsx singapore lame..harge dier quote tuh pon aku rase mcm mahal sbb moto dier mcm ader bunyi pelik mase bwk..rantai kot scratch pastuh aku tgk ari2 dier maen tarik kat depan fakulti aku nih..tyr pon pakai tyr murah ajer..mcm berbaloi lagi ap matnan hehehhehehehehe

scid

Number of posts : 431
Age : 32
Location : Skudai, Johor ~ Gopeng, Perak
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  ogy_hpower on Fri Feb 22, 2008 4:30 pm

art zxr wrote:
ogy_hpower wrote:

Aku ada kenal sorang budak china nama james, keje kilang seiko(larkin) dia pakai zx2 warna merah( siap letak survo- lagik)... tapi tu tahun 2002-2003 laa tak tau idup lagi ke tak..,

James ni moto ZX2 dia hilang. Last aku jumpa dia naik FXR. Kesian member tu..

confirm?isk kalau tak silap aku dulu, dia yang ajak aku ride same2 ngan dia, siap test servo dia lagi? kesian nye die... abis tu.. die jual jam reject lagi tak? kui kui kui... tu laa aku pesan kat die jam reject tu.. jgn amik harta orang tak dengo.. kan dah kene amik balik..
untung gak pakai fxr lagi...

p/s: kadang2 aku pun serupe gak..

ogy_hpower

Number of posts : 6
Registration date : 2008-02-11

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  scid on Tue Feb 26, 2008 11:56 pm

nah gmbr muto mei

scid

Number of posts : 431
Age : 32
Location : Skudai, Johor ~ Gopeng, Perak
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  ronan on Wed Mar 05, 2008 2:15 pm

ecik wrote:Lo brader, wa balik jaybi petang ni, wa nek elegen. Wa pegi melaka amik lu punya sibi'a bawak jaybi, kira oke latu! Kira adil.

Nanti wa balik ke'el wa bawa lu punya sibi'a sampai melaka. Apa macam brader, jadik? pirat Ok, wa sampai dalam kul 8 malam, lu kasi siap itu motor, kasi minyak penuh. Lu tak payah kasi wa duit tak pe, kita kan kawan! Suspect

wohooo... wa saspek same lu braderrr.... lu nye bahse sekang memang klass... gua de igt2 nk blaja ngan lu bahse rock kapak neh..

_________________

ronan

Number of posts : 371
Age : 42
Location : JB
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  scid on Wed Mar 05, 2008 3:32 pm

ronan wrote:
ecik wrote:Lo brader, wa balik jaybi petang ni, wa nek elegen. Wa pegi melaka amik lu punya sibi'a bawak jaybi, kira oke latu! Kira adil.

Nanti wa balik ke'el wa bawa lu punya sibi'a sampai melaka. Apa macam brader, jadik? pirat Ok, wa sampai dalam kul 8 malam, lu kasi siap itu motor, kasi minyak penuh. Lu tak payah kasi wa duit tak pe, kita kan kawan! Suspect

wohooo... wa saspek same lu braderrr.... lu nye bahse sekang memang klass... gua de igt2 nk blaja ngan lu bahse rock kapak neh..

brader ronan lg rok kapak per......kelas gitu.....ala2 amy search...plg tak pon ramli sirap lol!

scid

Number of posts : 431
Age : 32
Location : Skudai, Johor ~ Gopeng, Perak
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  assasins on Wed Mar 05, 2008 6:25 pm

ronan wrote:
ecik wrote:Lo brader, wa balik jaybi petang ni, wa nek elegen. Wa pegi melaka amik lu punya sibi'a bawak jaybi, kira oke latu! Kira adil.

Nanti wa balik ke'el wa bawa lu punya sibi'a sampai melaka. Apa macam brader, jadik? pirat Ok, wa sampai dalam kul 8 malam, lu kasi siap itu motor, kasi minyak penuh. Lu tak payah kasi wa duit tak pe, kita kan kawan! Suspect

wohooo... wa saspek same lu braderrr.... lu nye bahse sekang memang klass... gua de igt2 nk blaja ngan lu bahse rock kapak neh..

pergh....
dalam nie mcm2 bahasa ader sey....
memang gempak la....
mana nak blajar erk bahasa nie....
nak jugak aku belajar bahasa2 ibunda nie....
lol! lol! lol!

assasins

Number of posts : 261
Age : 31
Location : johor bahru
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://en.netlog.com/21black_jack

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  ronan on Thu Mar 06, 2008 11:56 am

scid wrote:brader ronan lg rok kapak per......kelas gitu.....ala2 amy search...plg tak pon ramli sirap lol!

gua skang eehh.. dah potong rambut.. dh x kpk lg... sekang neh, gua kire cam rock slambe.. lelame sok, gua ngat nak pendek abes cam bro ecik.. rock dlm ati...

_________________

ronan

Number of posts : 371
Age : 42
Location : JB
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  scid on Thu Mar 06, 2008 2:55 pm

ronan wrote:
scid wrote:brader ronan lg rok kapak per......kelas gitu.....ala2 amy search...plg tak pon ramli sirap lol!

gua skang eehh.. dah potong rambut.. dh x kpk lg... sekang neh, gua kire cam rock slambe.. lelame sok, gua ngat nak pendek abes cam bro ecik.. rock dlm ati ...

nih bebtol hati batu nih lol! lol! lol!

scid

Number of posts : 431
Age : 32
Location : Skudai, Johor ~ Gopeng, Perak
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

cari geng zxr jb

Post  zxr250 on Thu Mar 27, 2008 8:23 pm

aku baru je sambaq zxr250 sebulan. mana nak kenai geng2 zxr jb nii

zxr250

Number of posts : 4
Location : Johor Bahru
Registration date : 2008-03-26

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  matnan on Fri Mar 28, 2008 8:08 am

zxr250 wrote:aku baru je sambaq zxr250 sebulan. mana nak kenai geng2 zxr jb nii

malam ni kitorang kumpul kat susur3 jalan tun razak.leh kumpul skali.any way leh kontek haku, 012-7448767

matnan

Number of posts : 375
Age : 33
Location : Masai
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  ronan on Fri Mar 28, 2008 10:42 am

matnan wrote:malam ni aku niage kat susur3 jalan tun razak.leh mlanggan skali.any way leh kontek haku, 012-7448767


. o O (perghh...)

_________________

ronan

Number of posts : 371
Age : 42
Location : JB
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR 'CAT 5206' Amir?

Post  Sponsored content Today at 6:40 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum