Mencari tayar 2nd

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Mencari tayar 2nd

Post  matnan on Mon Feb 11, 2008 12:13 pm

Salam sume, de tak tau mane nak dapat tayar 2nd yang reliable? rege dalam brape.....?

matnan

Number of posts : 375
Age : 33
Location : Masai
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Mencari tayar 2nd

Post  zul_cbr on Mon Feb 11, 2008 1:12 pm

matnan wrote:Salam sume, de tak tau mane nak dapat tayar 2nd yang reliable? rege dalam brape.....?

aku cadangkan.

bawak sebiji keta ke tangkak. borong tayar 2nd hand track. mostly size 120/70/17 dgn 180/55/17........harga RM50. pasang kat kedai kole je.

kalau nak pasang kat tangkak bole juga tapi upah sebiji tayar RM50!

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: Mencari tayar 2nd

Post  matnan on Mon Feb 11, 2008 1:51 pm

tangkak?katne tu? tayar aku saiz ape lupe lak

matnan

Number of posts : 375
Age : 33
Location : Masai
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Mencari tayar 2nd

Post  scid on Mon Feb 11, 2008 1:55 pm

ko kan 150 ngan 110 matnan...errrrrr nak psg kat aoerla ker yzf ko???

scid

Number of posts : 431
Age : 32
Location : Skudai, Johor ~ Gopeng, Perak
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Mencari tayar 2nd

Post  matnan on Mon Feb 11, 2008 4:34 pm

scid wrote:ko kan 150 ngan 110 matnan...errrrrr nak psg kat aoerla ker yzf ko???

aperla,memang saiz 110 ngan 150 tapi tinggi tak ingat.ade banyak tak zul saiz cam aku?tayar dah keras gile,tahun 2005 punye.

zul bagi la alamat tempat tu

matnan

Number of posts : 375
Age : 33
Location : Masai
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Mencari tayar 2nd

Post  scid on Mon Feb 11, 2008 4:43 pm

matnan wrote:
scid wrote:ko kan 150 ngan 110 matnan...errrrrr nak psg kat aoerla ker yzf ko???

aperla,memang saiz 110 ngan 150 tapi tinggi tak ingat.ade banyak tak zul saiz cam aku?tayar dah keras gile,tahun 2005 punye.

zul bagi la alamat tempat tu
tinggi bukan 50 ker???150/50/17 takpon gi ar check kat moto jap..pemaleh tol hang nih hehehehehehe

scid

Number of posts : 431
Age : 32
Location : Skudai, Johor ~ Gopeng, Perak
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Mencari tayar 2nd

Post  matnan on Mon Feb 11, 2008 4:49 pm

moto kat bawah,aku kat atas.nak balik kang la

jangandisalahertikanmaksudkuini.............

matnan

Number of posts : 375
Age : 33
Location : Masai
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Mencari tayar 2nd

Post  zul_cbr on Mon Feb 11, 2008 4:54 pm

matnan wrote:moto kat bawah,aku kat atas.nak balik kang la

jangandisalahertikanmaksudkuini.............

scratch scratch scratch



kalo ko kat bawah tak bleh ke matnan? biar moto naik atas. eh apa aku tulih ni. cis.. lol!

ermm..kedai tu kat serom 4. tyr depan ko saiz 110/60 kot? tyr blakang saiz 150/50? mcm xde je. ;D tapi kalo nak cuba carik dlm stor dia bleh je. blambak sgt tayar.

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: Mencari tayar 2nd

Post  matnan on Mon Feb 11, 2008 5:08 pm

110/70 dengan 150/60 saiz 17,ade tak?cap ape?tahun ape?ko ade kontek no dia tak?

matnan

Number of posts : 375
Age : 33
Location : Masai
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Mencari tayar 2nd

Post  matnan on Mon Feb 11, 2008 5:32 pm

http://malaysianbikers.com.my/forum/index.php/topic,25705.0.html

ni helmet mhr,rege 400 skali shiping

http://malaysianbikers.com.my/forum/index.php/topic,28330.0.html

ni helmet sol,rege pun 400 skali shiping

korang rese mane lagi ok?

matnan

Number of posts : 375
Age : 33
Location : Masai
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Mencari tayar 2nd

Post  zul_cbr on Mon Feb 11, 2008 6:57 pm

matnan wrote:110/70 dengan 150/60 saiz 17,ade tak?cap ape?tahun ape?ko ade kontek no dia tak?

aku rasa xde. anyway leh la carik kot kalo ko nak. cap tak memainkan peranan. nak cap2 ni ko bli tayar baru. slalunya org pilih option tyr 2nd utk save budget bro. its not about the brand itself, its about 'pocket'. pastu jgn la nak berharap tayar 2nd ni cantik mcm baru. nak cantik beli baru je le. tapi sindri mau igt la. Very Happy

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: Mencari tayar 2nd

Post  scid on Mon Feb 11, 2008 7:59 pm

ish cantetttnyer helmet MHR itu..lagi lawo dari sol..tp perghhhhhhh meleleh haku tgk yg MHR tuh affraid







scid

Number of posts : 431
Age : 32
Location : Skudai, Johor ~ Gopeng, Perak
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Mencari tayar 2nd

Post  matnan on Tue Feb 12, 2008 8:19 am

zul_cbr wrote:
matnan wrote:110/70 dengan 150/60 saiz 17,ade tak?cap ape?tahun ape?ko ade kontek no dia tak?

aku rasa xde. anyway leh la carik kot kalo ko nak. cap tak memainkan peranan. nak cap2 ni ko bli tayar baru. slalunya org pilih option tyr 2nd utk save budget bro. its not about the brand itself, its about 'pocket'. pastu jgn la nak berharap tayar 2nd ni cantik mcm baru. nak cantik beli baru je le. tapi sindri mau igt la. Very Happy

aku takut pegi2 kang takde saiz plak.zul ape name kedai tu?bagi la location yang detail sket

guyz....any opinion bout the helmet?

matnan

Number of posts : 375
Age : 33
Location : Masai
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Mencari tayar 2nd

Post  zul_cbr on Tue Feb 12, 2008 11:35 am

matnan wrote:
zul_cbr wrote:
matnan wrote:110/70 dengan 150/60 saiz 17,ade tak?cap ape?tahun ape?ko ade kontek no dia tak?

aku rasa xde. anyway leh la carik kot kalo ko nak. cap tak memainkan peranan. nak cap2 ni ko bli tayar baru. slalunya org pilih option tyr 2nd utk save budget bro. its not about the brand itself, its about 'pocket'. pastu jgn la nak berharap tayar 2nd ni cantik mcm baru. nak cantik beli baru je le. tapi sindri mau igt la. Very Happy

aku takut pegi2 kang takde saiz plak.zul ape name kedai tu?bagi la location yang detail sket

guyz....any opinion bout the helmet?

kawan aku carik rim cbr900 saiz 16inch pun ada tau!!! tapi kna selongkar la...dia simpan kat dlm stor tyr2 tu..nasib2. kalo ada, ada. xde, xde. aku xbole jamin.

nama kedai choon sing motor. org muar panggil bengkel gemok. kat serom 4 location nya.

helmet MHR tu mcm Shoei Kiyonari model...lawa siot....plus, MHR lagi feymes dari SOL.

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: Mencari tayar 2nd

Post  pakutekan on Tue Feb 12, 2008 8:05 pm

kt serom 4 tuh kdai tuh tp jln je ke kne masuk ceruk2 lg?? nnti aku blk kg bley cari..

pakutekan

Number of posts : 98
Location : skudai-shah alam
Registration date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Mencari tayar 2nd

Post  zul_cbr on Tue Feb 12, 2008 9:12 pm

pakutekan wrote:kt serom 4 tuh kdai tuh tp jln je ke kne masuk ceruk2 lg?? nnti aku blk kg bley cari..

tepi jalan je...seberang jalan kedai tu ada construction. kalo tak salah aku ILP kot.

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

tayar 2nd-dah naik harga

Post  chaah on Sun Apr 13, 2008 1:24 pm

Dah mahal dah bro..bulan lepas dtg dpt Rm50 sebijik..190/55/17..minggu lepas tayar baru sampai dah naik RM80 plak..kedai tu dah ramai bikers luar dtg cari tayar & aksesori..lagipun sampai malam dia bukak hari2..tapi kira okla kalau nak banding tmpat lain..

chaah

Number of posts : 9
Age : 47
Location : Batu Pahat
Registration date : 2008-04-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Mencari tayar 2nd

Post  zul_cbr on Sun Apr 13, 2008 1:51 pm

chaah wrote:Dah mahal dah bro..bulan lepas dtg dpt Rm50 sebijik..190/55/17..minggu lepas tayar baru sampai dah naik RM80 plak..kedai tu dah ramai bikers luar dtg cari tayar & aksesori..lagipun sampai malam dia bukak hari2..tapi kira okla kalau nak banding tmpat lain..

laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Sad

p/s - RM80 sbijik siap pasang ke apa bro?

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: Mencari tayar 2nd

Post  chaah on Sun Apr 13, 2008 3:03 pm

zul_cbr wrote:
chaah wrote:Dah mahal dah bro..bulan lepas dtg dpt Rm50 sebijik..190/55/17..minggu lepas tayar baru sampai dah naik RM80 plak..kedai tu dah ramai bikers luar dtg cari tayar & aksesori..lagipun sampai malam dia bukak hari2..tapi kira okla kalau nak banding tmpat lain..

laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Sad

p/s - RM80 sbijik siap pasang ke apa bro?

Pasang harga lain..ni beli bwk balik..

chaah

Number of posts : 9
Age : 47
Location : Batu Pahat
Registration date : 2008-04-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Mencari tayar 2nd

Post  zul_cbr on Sun Apr 13, 2008 5:11 pm

chaah wrote:
zul_cbr wrote:
chaah wrote:Dah mahal dah bro..bulan lepas dtg dpt Rm50 sebijik..190/55/17..minggu lepas tayar baru sampai dah naik RM80 plak..kedai tu dah ramai bikers luar dtg cari tayar & aksesori..lagipun sampai malam dia bukak hari2..tapi kira okla kalau nak banding tmpat lain..

laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Sad

p/s - RM80 sbijik siap pasang ke apa bro?

Pasang harga lain..ni beli bwk balik..

aduh...makin mahal ler... Mad

baru igt nak pegi ptg ni atau esok.

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: Mencari tayar 2nd

Post  chaah on Sun Apr 13, 2008 6:29 pm

zul_cbr wrote:
chaah wrote:
zul_cbr wrote:
chaah wrote:Dah mahal dah bro..bulan lepas dtg dpt Rm50 sebijik..190/55/17..minggu lepas tayar baru sampai dah naik RM80 plak..kedai tu dah ramai bikers luar dtg cari tayar & aksesori..lagipun sampai malam dia bukak hari2..tapi kira okla kalau nak banding tmpat lain..

laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Sad

p/s - RM80 sbijik siap pasang ke apa bro?

Pasang harga lain..ni beli bwk balik..

aduh...makin mahal ler... Mad

baru igt nak pegi ptg ni atau esok.
Harga tu masih boleh dengar lagila kalau nak banding tmpat lain..aku pakai michelin soft compound dpt pakai 3 bln je..harga nak cecah 7ratus..skrg pakai tayar trek ni beli tak sampai seratus boleh jalan sampai 3 bln jugak.. Very Happy km pun sama je..sama kalau lyn corner tak brape bestla sbb kiri kanan dah makan..kalau ujan lagi bahaya tang corner.. Shocked

chaah

Number of posts : 9
Age : 47
Location : Batu Pahat
Registration date : 2008-04-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Mencari tayar 2nd

Post  cikonmulan on Sun Apr 13, 2008 6:50 pm

kalu nak lagi murah.....cari tayar beskal yg seken murah le Laughing
patut nyer michelin tyres bagus....corz bila apply kat keta menten speed tau

cikonmulan

Number of posts : 543
Location : Isketam Ball, Key Ell
Registration date : 2008-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Mencari tayar 2nd

Post  pakutekan on Mon Apr 14, 2008 12:47 am

tyr2 besa je ke die jual?? moto aku max pkai 130 je.. tp aku base 110@120 je...

pakutekan

Number of posts : 98
Location : skudai-shah alam
Registration date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Mencari tayar 2nd

Post  zul_cbr on Mon Apr 14, 2008 12:52 am

pakutekan wrote:tyr2 besa je ke die jual?? moto aku max pkai 130 je.. tp aku base 110@120 je...

tayar dia besar2 la amer..xdapek nak nolong..ermm...abg chaah, saya tak hirau bab koner tu, cuma yg penting thread tengah mesti cantik...sbb nak long distance..tayar trek takleh la nak expect dia mcm tayar baru kan...hehehehe... Laughing

tapi 80 dah kira mahal bagi student cabuk ni...aduii....

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: Mencari tayar 2nd

Post  chaah on Mon Apr 14, 2008 8:37 pm

mmg tebal lg ler..dr bp aku pi ganu balik bp... pi kl balik, 3 kali..pi kuantan balik bp pun tak abis2 lg..lbh kurang 3000km..pendekata berbaloi la...Firelli supercorsa 07..

chaah

Number of posts : 9
Age : 47
Location : Batu Pahat
Registration date : 2008-04-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Mencari tayar 2nd

Post  Sponsored content Today at 6:44 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum