My Ride

View previous topic View next topic Go down

My Ride

Post  ecik on Sat Feb 02, 2008 9:39 am

Hi semua. Semalam 1hb Feb 2008, Hari WP, saya join riders dari KL ke Sg Kelah di Perak. Sg Kelah adalah satu resort didalam gugusan Felda. Ianya terkenal kerana terdapat air panas yang keluar dari bawah tanah, dan sekarang kerajaan negeri/Felda telah membuatkan tempat ini terkenal dengan membina infrastruktur yang elok ke destinasi ini termasuk chalet, tapak perkemahan dengan kemudahan awam yang memuaskan. Dari KL ke resort mengambil masa kurang sejam, ikut kelajuan! Twisted Evil

Kami RV Petronas Rawang, riders ialah Zul_nbsb, Mazli, saya, Musket, Zul_oren, NurulFitri, Halim, Zaki & Bob.
Gerak dalam 10.15am. Semua 9 buat motor, 5xblade250, SRAD, F2, cbr400rr dan cbr900. Berhenti sarapan, tempat ..... ntah, ada yang sampai dengan van. Lepas tu pergi ambil motor Jojo yang tersadai kat Bidor (ni kena baca cerita dia org pergi ride ke Cameroon tapi tak sampai, Cameroon pun saya tak tahu kat mana).
Lepas tu baru semua pergi Sg Kelah. Bayar masuk RM10.00. Berendam dalam air panas, kepala sejuk sebab hujan. Kat situ adalah 2/3 org awek, yang muda2 ni tak kasi can, terus menerkam Rolling Eyes , org muda la katakan clown .
Kami bertolak balik dalam pukul 4ptg. Singgah kat R&R ....ntah... refuel, motor Zul_nbsb (blade250R) buat hal. Ignition key/lockset tercabut, dangling nasib baik tak melekat kat steering head. Ikat dengan rubber band! Musket dan saya terus balik KL, yang lain divert ke Rawang nak makan mee sup.

Gambar satu je, dari camera hp sabun zaman fir'aun. Ahhh...tu sape ntah baru pas lekatkan zip! What a Face

ecik

Number of posts : 190
Age : 59
Location : Gelang Patah, Johor ~ Kuantan, Pahang
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Tg Leman

Post  ecik on Sat Feb 02, 2008 9:51 am

Sunday 27th Jan 2008. Adhoc ride to Tg Leman.

Nak ride untuk bfast okay la, tapi bagi saya tempat ni tak ada apa2 yang menarik.



Last edited by on Tue Feb 05, 2008 9:54 am; edited 1 time in total

ecik

Number of posts : 190
Age : 59
Location : Gelang Patah, Johor ~ Kuantan, Pahang
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum