Turun enjin???

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: Turun enjin???

Post  zul_cbr on Fri Feb 15, 2008 6:21 pm

pistole wrote:.

- yang grinding paste tu , sepatutnya for valve lapping.

- not for crank journal .....

- but really respect the DIY spirit bagi benda ni. Sudah
lama tak nampak orang semangat kuat seperti korang.
This was/is a BIG job.

cheers and good work !

.

terima kasih atas galakan bro!

grinding paste sepatutnya utk grind valve kan bro? hehehe...tapi memandangkan kami dah tak ada cara lain. kalau pakai kertas pasir cicah air, lambat nak bersihkan crankshaft tu...last choice...grinding paste...ada pasir2...just like kertas pasir yang cair..hehehehe..DIY.. Twisted Evil

ABG ECIK >> sori la...moto dinosor bro saya taknak buat. bro buat sendiri, saya kasik arahan je (mandur)....muahahahahahahahahaha Laughing

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: Turun enjin???

Post  ecik on Sat Feb 16, 2008 9:14 am

zul_cbr wrote: ABG ECIK >> sori la...moto dinosor bro saya taknak buat. bro buat sendiri, saya kasik arahan je (mandur)....muahahahahahahahahaha Laughing
Laughing nak ikut hati nak lanyak ko! Twisted Evil Tapi tak nak spam thread ni bagus! cheers

ecik

Number of posts : 190
Age : 59
Location : Gelang Patah, Johor ~ Kuantan, Pahang
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Turun enjin???

Post  zul_cbr on Sun Feb 24, 2008 11:26 am

UPDATE ::

skrg agak sibuk dgn study...ni ada masa sikit...

proses 'QC' sedang dijalankan....satu hari punya idle...hehehehhe

org kata nak 'masak piston'....huhuhuh ntah ler...yg penting bagi melembutkan pergerakan piston tu...sbb kdg2 bila crank tu dia tersekat...mcm ada bahagian yg kantoi sket...tapi xpe...kalo QC lepas..moto ni dah bleh jalan...yang penting ia SUDAH HIDUPPPPP!! cheers




guys, smalam saya berkesempatan ke PWTC...melawat M'sia Technology Expo...tgk apa yg saya jumpa!

Universal Puller!!!! semua jenis moto bole...adjustable....bukan dari indon, bukan dari jepun, bukan dari aussie, bukan dari itali....tapi dari MALAYSIA! malaysia BOLEH!! cheers


zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: Turun enjin???

Post  pistole on Sun Feb 24, 2008 12:54 pm

.

- "fuel tank" tu , pernah kerja pancut-ketchup ke ?

Very Happy

- good Job !!

.

pistole

Number of posts : 95
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Turun enjin???

Post  Sponsored content Today at 4:07 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum