ZXR250 ku kena hit & run

View previous topic View next topic Go down

ZXR250 ku kena hit & run

Post  art zxr on Wed Dec 17, 2008 12:08 am

Kejadian berlaku petang semalam 15hb, semasa aku dgn kawan2 tgh minum teh dan makan goreng pisang kat Kg Melayu. Tetiba terdengar dentuman kuat apabila sebuah kereta hilang kawalan dan 'sodok' 4 motosikal kat depan warung tu termasuk ZXR kesanyangan aku No dan Yamaha Lagenda Abg Rahmat(seb baek bukan ER6N).
Moto Abg Rahmat terus takleh gerak sebab rim depan belakang bengkok habis, cover set pecah dan fork pun bengkok. ZXR aku no plet & lampu signal pecah, undertray pecah, bodywork ada calar.
Kereta tu terus pecut lari. Evil or Very Mad
Aku jerit kat org2 kat situ suruh kejar kereta tu sambil angkat ZXR aku. Tangki penuh pulak tu berat gila. Last pusing2 aku teserempak dgn kereta tu tgh berenti kat traffic light. Aku intercept, suruh berhenti kt tepi, panggil member ramai2. Skema jek driver tu aku nk sodok gak muka dia dgn helmet. Mad
Moto lagi 2 budak dispatch, entah kemana diorg kejar terus hilang tak balik semula. Sampai mlm, mamat tu setuju nak bayar ganti rugi baru kitaorg lepaskan dia. Yamaha Lagenda kos dlm $400-500. ZXR aku kena dlm $250.
Hishhhh, selalu kalau eksiden org lebih senang menyalahkan pihak motosikal walaupun mereka tak bersalah, renung-renungkan.

art zxr

Number of posts : 221
Location : Larkin Jaya, Johor Bahru. Johor
Registration date : 2008-01-12

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR250 ku kena hit & run

Post  zul_cbr on Wed Dec 17, 2008 6:52 am

salam.

allahuakbar.nasib baik tak ada nyawa yg melayang. apasal bangsat tu nak lari. bangsa apa tu? kurang ajar btol. dah buat salah nak blah mcm tu je. abg art sumbat je ekzos moto tu dlm mulut dia. huh melampau sungguh.

p/s- ada gambar tak bang?

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: ZXR250 ku kena hit & run

Post  OscarMike on Sat Jan 30, 2010 11:24 pm

mak oi, garang ko zul..
anyway syabas bro art, tindakan pantas dan brani.... dan berkesan
lagi 2 bijik motor tu dia cabut dulu sebelum bon dtg, entah2 xde rd tax dsb...... tapi on 2nd thought, dia rugi camtu je

sori, dh setaun baru aku reply....

OscarMike

Number of posts : 40
Age : 58
Location : JB ~ Mlk
Registration date : 2008-04-06

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR250 ku kena hit & run

Post  art zxr on Wed Feb 03, 2010 2:48 pm

Oh, dah settle. Budak tu pun panik terus cabut lari tapi masa aku dapat tahan dia tak henti2 mintak maaf.
Dah settle dia siap ada call Abg Rahmat tanya pasal kawan dia nak cari superbike.

Moto budak dispatch tu mungkin moto company kot.Kalau calar sikit2 diorg buat dekk je takpe agaknya.

art zxr

Number of posts : 221
Location : Larkin Jaya, Johor Bahru. Johor
Registration date : 2008-01-12

View user profile

Back to top Go down

Re: ZXR250 ku kena hit & run

Post  Sponsored content Today at 6:04 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum