AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  ecik on Tue May 20, 2008 12:29 pm

cik_am wrote:terima kaseh geng2 dtbs yg sanggup meredah hujan utk sampai ke mersing..ada beberapa pic akan aku post kat sini..baek punye... afro

Wa bro, you rock la. Apa2 pun lu org mmg best.

Tapi wa cakap lu, itu Sami Velu sudah tarak, itu jalan aaa, kasi cepat siap ma. Nanti lu punya SRAD pun hancus! Laughing

ecik

Number of posts : 190
Age : 59
Location : Gelang Patah, Johor ~ Kuantan, Pahang
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  cik_am on Tue May 20, 2008 12:37 pm

ecik wrote:
cik_am wrote:terima kaseh geng2 dtbs yg sanggup meredah hujan utk sampai ke mersing..ada beberapa pic akan aku post kat sini..baek punye... afro

Wa bro, you rock la. Apa2 pun lu org mmg best.

Tapi wa cakap lu, itu Sami Velu sudah tarak, itu jalan aaa, kasi cepat siap ma. Nanti lu punya SRAD pun hancus! Laughing

tu la bro ecik..bab repair2 ni bukan apa, susah benor bile kita nak mintak budget..pastu dah la higher ranking people ni nak projek2 cm tu..campur dgn tipu menipu nak untung lebih..yg susahnya, rakyat jugak....

anyway, tq sbb dtg, and dapat la saya kenal dgn bro razak...pagi2 tadi dia dah call, nak ajak asah tayar...ahahahahha

cik_am

Number of posts : 42
Age : 27
Location : johor
Registration date : 2008-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  matnan on Tue May 20, 2008 12:46 pm

bes tuu......... Shocked

sori hope next time leh join korang Sad

matnan

Number of posts : 375
Age : 33
Location : Masai
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  cik_am on Tue May 20, 2008 12:52 pm

next time tu next year ke mat nan? Razz

cik_am

Number of posts : 42
Age : 27
Location : johor
Registration date : 2008-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  ronan on Tue May 20, 2008 12:59 pm

ecik wrote:Wa bro, you rock la. Apa2 pun lu org mmg best.

Tapi wa cakap lu, itu Sami Velu sudah tarak, itu jalan aaa, kasi cepat siap ma. Nanti lu punya SRAD pun hancus! Laughing

ek ellee.. lu agi ah rok baderr... kitorg xleh celen ah.

tu jalan ekk, mmg cam caker...seb bek wa wak kete.klu x,goyg 1 bdn beb... tp pat laen jln ok gak ar. lyn kona perghh...dasat wa ckp luuu... lg2 mase blk mlm tu.. seko2 lyn kona x igt nye... wa ade mek video tp x clear ah.

matnan mesti join klu ade awek 2-3 orang pegi. dia ni gatal gak nehhh..

_________________

ronan

Number of posts : 371
Age : 42
Location : JB
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  barrenwizard on Tue May 20, 2008 1:10 pm

I must say, that this is better than the ride to Machap or Muar, seriously. It is, cause of those corners (Excluding those damaged roads). Especially in the night where it really test your skills.

_________________

"MAN IS A PUPIL, PAIN IS HIS TEACHER"

barrenwizard

Number of posts : 263
Age : 29
Location : Johor Bahru, Johor
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://www.friendster.com/barrenwizard

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  cikonmulan on Tue May 20, 2008 1:49 pm

eh pasal pe aku xde dalam ini GAMBAR???? Rolling Eyes

cikonmulan

Number of posts : 543
Location : Isketam Ball, Key Ell
Registration date : 2008-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  ~MI~ on Tue May 20, 2008 5:30 pm

Pagi isnin tu, bangun, Mandi, kemas-kemas terus gi breakfast berempat jer. Lepas tu isi minyak pusing-pusing cari buah tangan untuk family (collect points). Pusing punya pusing pukul 10.30 baru jumpa kedai yang jual keropok dan sata... (kedai lain semua belu bukak, hampeh betul). Pukul 11.30 bertolak ke JB dan semua selamat sampai pukul 12.30 (bapak giler diorang ni bawak motor).
Thanx to all.

Gambar nanti aaaaa...

~MI~

Number of posts : 205
Age : 35
Location : Permas Jaya
Registration date : 2008-01-11

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  cikonmulan on Tue May 20, 2008 5:34 pm

hupdate pics nanti !!!!

cikonmulan

Number of posts : 543
Location : Isketam Ball, Key Ell
Registration date : 2008-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  ecik on Tue May 20, 2008 6:35 pm

cikonmulan wrote:eh pasal pe aku xde dalam ini GAMBAR???? Rolling Eyes


Cikon, kalau u ada dlm gambr kat Air Papan, pas tu pada masa yg sama gmbr u pun ada kat Penang.... alamat ..... antu raya la What a Face

ecik

Number of posts : 190
Age : 59
Location : Gelang Patah, Johor ~ Kuantan, Pahang
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  cikonmulan on Tue May 20, 2008 6:39 pm

ecik wrote:
cikonmulan wrote:eh pasal pe aku xde dalam ini GAMBAR???? Rolling Eyes


Cikon, kalau u ada dlm gambr kat Air Papan, pas tu pada masa yg sama gmbr u pun ada kat Penang.... alamat ..... antu raya la What a Face

Laughing Laughing

bukan hantu raya le ayahcik....PONTIANAK HARUM CIKON Razz

cikonmulan

Number of posts : 543
Location : Isketam Ball, Key Ell
Registration date : 2008-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  ben_panced on Tue May 20, 2008 6:48 pm

pics dah upload..
haha malas nak reply kat ofis.. leceh
kat rumah baru reply..
anyway thanx to ronan and barren for the pics... bounce

ben_panced

Number of posts : 90
Age : 30
Location : Kulai
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  zul_cbr on Tue May 20, 2008 7:59 pm

ronan wrote:
zul_cbr wrote:hatiku meronta2 siot........ Sad seronok nye tgk korang ride jauh...

p/s - apa kes ni? barren moto rosak? pastu apsal abg art ada plak? mana mito bro ronan? sapa yg balik malam tu? malam tu bro ronan call mintak no bro MI, apa kes?

p/s - gamba cik am dah kuar dalam DTBS!!!!!!! panassssssss......mmg takleh carik makan smua geng DTBS terutamanya abg art dan bro MI..!! Twisted Evil

1. pastu apsal abg art ada plak?
Art tolong repair motor barren yg rosak. dia beli parts kat JB & datang kat motor barren kat tepi utan tu.

2. mana mito bro ronan?
Aku naik keta sbb tak sedap ati. slalunye xcited nak g ride. mgkn sbb mtr barren nak rosak kot....ntah.

3. sapa yg balik malam tu?
yg balik - aku (keta), ecik, art, barren & ben.

4. malam tu bro ronan call mintak no bro MI, apa kes?
aku nak no MI sbb nak bgtau aku nak gi bwk bini aku. tambah sorang lg utk bbq.

ok x jwpn aku? heheheheh...

ok sgt2....detail sedetail2 nye..

wah, abg art pegi yek dlm diam2... Twisted Evil tak tahan nak melayan koner la tu...tapi moto dia lak prob...aiseh....tapi xpe...otai zx2 mesti xde hal punya..tringat abg art dtg daripada JB dulu amik moto saya jem kat yong peng dengan van dia...abg art, u also rock kapak braderrrr!!!! sama mcm abg ecik...abg wan a.k.a bro ronan keating dah out of the list sbb rambut dah tak pjg....hahahahahahahahahahaa

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  cik_am on Tue May 20, 2008 10:33 pm

ben_panced wrote:pics dah upload..
haha malas nak reply kat ofis.. leceh
kat rumah baru reply..
anyway thanx to ronan and barren for the pics... bounce

ben, jumaat ni jom la TT kat muor bounce bounce

cik_am

Number of posts : 42
Age : 27
Location : johor
Registration date : 2008-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  ben_panced on Tue May 20, 2008 11:12 pm

cik_am wrote:
ben_panced wrote:pics dah upload..
haha malas nak reply kat ofis.. leceh
kat rumah baru reply..
anyway thanx to ronan and barren for the pics... bounce

ben, jumaat ni jom la TT kat muor bounce bounce

insyaallah kalo aku brani balik malam le ikut jalan muor tu..
haha
btw tadi aku tengok moto ko jap, dia dah bukak rim dah, tapi tak tau dah tukar bearing ke blum.. Very Happy

ben_panced

Number of posts : 90
Age : 30
Location : Kulai
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  zul_cbr on Tue May 20, 2008 11:24 pm

ben_panced wrote:
cik_am wrote:
ben_panced wrote:pics dah upload..
haha malas nak reply kat ofis.. leceh
kat rumah baru reply..
anyway thanx to ronan and barren for the pics... bounce

ben, jumaat ni jom la TT kat muor bounce bounce

insyaallah kalo aku brani balik malam le ikut jalan muor tu..
haha
btw tadi aku tengok moto ko jap, dia dah bukak rim dah, tapi tak tau dah tukar bearing ke blum.. Very Happy

perghhh...tuko bearing kat kedai....aku tak tertuko lagi bearing rim aku pecah 3 ari lepas masa ride sorg2 ke PG. rasa mcm nak buat sendirik je!

p/s - kat mana nak dpt bearing ea? boleh fit ke semua moto punya? abg art? anyone knows?

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  cik_am on Wed May 21, 2008 12:54 am

zul_cbr wrote:
ben_panced wrote:
cik_am wrote:
ben_panced wrote:pics dah upload..
haha malas nak reply kat ofis.. leceh
kat rumah baru reply..
anyway thanx to ronan and barren for the pics... bounce

ben, jumaat ni jom la TT kat muor bounce bounce

insyaallah kalo aku brani balik malam le ikut jalan muor tu..
haha
btw tadi aku tengok moto ko jap, dia dah bukak rim dah, tapi tak tau dah tukar bearing ke blum.. Very Happy

perghhh...tuko bearing kat kedai....aku tak tertuko lagi bearing rim aku pecah 3 ari lepas masa ride sorg2 ke PG. rasa mcm nak buat sendirik je!

p/s - kat mana nak dpt bearing ea? boleh fit ke semua moto punya? abg art? anyone knows?



tukor bearing mmg la kat kedai motor..xkan aku nak tukor kat maybank plak Basketball

sama la mcm nak beli dan dapatkan bearing..mesti la kat kedai moto, bukan kt maybank bounce bounce

cik_am

Number of posts : 42
Age : 27
Location : johor
Registration date : 2008-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  rPiz on Wed May 21, 2008 3:25 am

cik_am wrote:
zul_cbr wrote:
ben_panced wrote:
cik_am wrote:
ben_panced wrote:pics dah upload..
haha malas nak reply kat ofis.. leceh
kat rumah baru reply..
anyway thanx to ronan and barren for the pics... bounce

ben, jumaat ni jom la TT kat muor bounce bounce

insyaallah kalo aku brani balik malam le ikut jalan muor tu..
haha
btw tadi aku tengok moto ko jap, dia dah bukak rim dah, tapi tak tau dah tukar bearing ke blum.. Very Happy

perghhh...tuko bearing kat kedai....aku tak tertuko lagi bearing rim aku pecah 3 ari lepas masa ride sorg2 ke PG. rasa mcm nak buat sendirik je!

p/s - kat mana nak dpt bearing ea? boleh fit ke semua moto punya? abg art? anyone knows?



tukor bearing mmg la kat kedai motor..xkan aku nak tukor kat maybank plak Basketball

sama la mcm nak beli dan dapatkan bearing..mesti la kat kedai moto, bukan kt maybank bounce bounce

greetings, thnx God for da save ride...
xdpt itut arie tu, still under survailance lg...

cik_am, xkn ko xkenal si zul nie...
dah pakar DIY DTBS...
mn nk hantar kedai...
smu bikin sdr...

rPiz

Number of posts : 156
Location : batu pahat - ayer keroh,mlke
Registration date : 2008-01-12

View user profile http://profiles.friendster.com/hafizhassan881114

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  zul_cbr on Wed May 21, 2008 5:14 am

rPiz wrote:
cik_am wrote:
zul_cbr wrote:
ben_panced wrote:
cik_am wrote:
ben_panced wrote:pics dah upload..
haha malas nak reply kat ofis.. leceh
kat rumah baru reply..
anyway thanx to ronan and barren for the pics... bounce

ben, jumaat ni jom la TT kat muor bounce bounce

insyaallah kalo aku brani balik malam le ikut jalan muor tu..
haha
btw tadi aku tengok moto ko jap, dia dah bukak rim dah, tapi tak tau dah tukar bearing ke blum.. Very Happy

perghhh...tuko bearing kat kedai....aku tak tertuko lagi bearing rim aku pecah 3 ari lepas masa ride sorg2 ke PG. rasa mcm nak buat sendirik je!

p/s - kat mana nak dpt bearing ea? boleh fit ke semua moto punya? abg art? anyone knows?



tukor bearing mmg la kat kedai motor..xkan aku nak tukor kat maybank plak Basketball

sama la mcm nak beli dan dapatkan bearing..mesti la kat kedai moto, bukan kt maybank bounce bounce

greetings, thnx God for da save ride...
xdpt itut arie tu, still under survailance lg...

cik_am, xkn ko xkenal si zul nie...
dah pakar DIY DTBS...
mn nk hantar kedai...
smu bikin sdr...

errr...pakar tu salah bro. kalo budak baru blajau tu betul. Evil or Very Mad kalo mcm abg art, tu nama nya pakar! moto rosak tgh hutan pon bole survive.

Am >> ado duit raya lebih cam ko boleh le ko 'kedai' kan aje. aku nak tuko tayar 2nd hand pun beratus kali pikir.............. Sad

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  cik_am on Wed May 21, 2008 12:10 pm

aku antor kedai free sbb ada warranty lagi afro

cik_am

Number of posts : 42
Age : 27
Location : johor
Registration date : 2008-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  art zxr on Wed May 21, 2008 5:34 pm

Punya la adventure repair moto Barren dlm gelap. Lagi frust dah nak siap pasang kena bukak balik pasal nak ketatkan bolt tak boleh. Shocked Nasib baik cahaya bulan terang + torch light ada 2.
Cikon bagi SMS advice baek punya masa tu, "jangan pandang belakang"
Macam2 bunyi la kat celah2 pokok sawit masa tu. Nasib baik siap jugak moto Barren.

Lepas ikat rantai aku dgn dawai, on the way ke Mersing ada spot jln pecah2 mcm kena bom. Aku terlanggar 1 lubang besar abis bengkok sikit rim aku depan belakang. Crying or Very sad (Oii aku bayar roadtax laa. Kenapa jln belubang2 lagi)


Last edited by art zxr on Wed May 21, 2008 5:45 pm; edited 1 time in total

art zxr

Number of posts : 221
Location : Larkin Jaya, Johor Bahru. Johor
Registration date : 2008-01-12

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  ecik on Wed May 21, 2008 5:40 pm

art zxr wrote:Punya la adventure repair moto Barren dlm gelap. Lagi frust dah nak siap pasang kena bukak balik pasal nak ketatkan bolt tak boleh. Shocked + torch light ada 2.
Nasib baik cahaya bulan terang. Cikon bagi SMS advice baek punya masa tu, "jangan pandang belakang"
Macam2 bunyi la kat celah2 pokok sawit masa tu. Nasib baik siap jugak moto Barren.

Lepas ikat rantai aku dgn dawai, on the way ke Mersing ada spot jln pecah2 mcm kena bom. Aku terlanggar 1 lubang besar abis bengkok sikit rim aku depan belakang. Crying or Very sad (Oii aku bayar roadtax laa. Kenapa jln belubang2 lagi)


Satu dua anak ayam,
Cuba jwb cik_am!
lol!

ecik

Number of posts : 190
Age : 59
Location : Gelang Patah, Johor ~ Kuantan, Pahang
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  cik_am on Thu May 22, 2008 3:06 am

ecik wrote:
art zxr wrote:Punya la adventure repair moto Barren dlm gelap. Lagi frust dah nak siap pasang kena bukak balik pasal nak ketatkan bolt tak boleh. Shocked + torch light ada 2.
Nasib baik cahaya bulan terang. Cikon bagi SMS advice baek punya masa tu, "jangan pandang belakang"
Macam2 bunyi la kat celah2 pokok sawit masa tu. Nasib baik siap jugak moto Barren.

Lepas ikat rantai aku dgn dawai, on the way ke Mersing ada spot jln pecah2 mcm kena bom. Aku terlanggar 1 lubang besar abis bengkok sikit rim aku depan belakang. Crying or Very sad (Oii aku bayar roadtax laa. Kenapa jln belubang2 lagi)


Satu dua anak ayam,
Cuba jwb cik_am!
lol!

tu la....peruntukan telah dipohon utk kerja2 maintenance.. afro

cik_am

Number of posts : 42
Age : 27
Location : johor
Registration date : 2008-03-10

View user profile

Back to top Go down

RIDE LAGI KE AIR PAPAN 8-9 MEI.

Post  ~MI~ on Wed Aug 06, 2008 10:54 am

RIDE LAGI KE AIR PAPAN 8-9 MEI.

Kumpul/gerak jumaat petang.
BBQ dan tidur dalam khemah kat mersing.
Sabtu pagi, sarapan, pusing bandar mersing dan balik.
Rege RM30 untuk BBQ, khemah dan 1 chalet (chalet sewa untuk mandi).

Kontek Asri untuk maklumat lanjut.

~MI~

Number of posts : 205
Age : 35
Location : Permas Jaya
Registration date : 2008-01-11

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  scid on Wed Aug 06, 2008 3:04 pm

errrrr..camne ek..nak itot..tp moto tak serbis lg.errrr duit dah abes nih...errrrrrrr

scid

Number of posts : 431
Age : 32
Location : Skudai, Johor ~ Gopeng, Perak
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  Sponsored content Today at 6:43 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum