AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  ~MI~ on Wed May 14, 2008 12:44 am

Sila refer posting terakhir saya.


Saya dan geng exBladers JB (Omar, Saidi, dan Amy) akan ke Air Papan dan overnite satu malam pada hari tersebut. Kitorang plan ride simple dan stay kat khemah (arrange/bawak sendiri) hehehe last aku duduk khemah adalah sepuluh tahun lepas... dah gian la pulak. Kalo nak duduk chalet, boleh... ada banyak berdekatan (bear in mind cuti panjang, rege pun panjaaaaaannnnggg).

Makan minum? Takpe Amy tu ex-komando, nanti dia masak la apa-apa... lipan ke, kera ke.... kalo tak bawak la maggi... takpun warong kat sana banyaaakkkkk...

Saja buat trip macam ni, badan dah manja sangat ... nak makan, cari kedai makan, nak tidur, cari hotel... kasi ada trill sikit.

Kalo boring dan nak join, kontek ler kitorang.

RV - McDonalds Carefour at 1500hrs.

-Updated-
Acara malam - Cik Am sedang arrange untuk bbq kecil-kecilan... kena bayar la sikit.
Untuk abg ecik, kalo you nak bawak wife, I cadangkan you duduk chalet.

-Updated-
Aturacara
18 mei : ahad

3.00 ptg - bertolak dari jb
4.23 ptg - sampai ke caltex jemaluang, konvoi dengan bikers mersing yg lara
4.45 ptg - sampai ke bandar mersing, ngeteh dan pusing2
6.00 ptg - ride ke pantai air papan mersing, khemah rasanya akan disiap pasang oleh rakyat jelata
8.00 mlm - barbeque, lepak2..pastu nak ngeteh kt mersing pun ok

19 mei : isnin

8.00 pagi - siap2..khemah akan dibungkus oleh rakyat jelata jugak
8.30 pgi - breakfast di warung2 berkaitan..kalau pastu nak ride ke Endau pun ok..atau nak ride ke mersing terus balik pun ok
12.00 tgh - singgah di Kota Tinggi makan belangkas masak lemak cili padi.. nyum nyum

Bayaran seorang untuk khemah dan bbq - RM20-25shj.

Namelist
1. MI
2. Amy
3. Saidi
4. Omar
5. May
6. Ecik (bbq only)
7. Rosli
8. Ronan (bbq only)
9. Barrenwizard of oz (bbq only)


Last edited by ~MI~ on Wed Aug 06, 2008 10:59 am; edited 5 times in total

~MI~

Number of posts : 205
Age : 35
Location : Permas Jaya
Registration date : 2008-01-11

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  cik_am on Wed May 14, 2008 9:38 am

salam bro..rasanya khemah tu xde masalah..cuma takut cuaca je xbest mlm2..tp xpe..papehal sy suh taukey sri mersing resort tu standby...

pagi ahad tu kol 10saya kena hantar tunang saya ke airport senai..pastu nk shoot ke mersing..leh la kita konvoi ek Cool

cik_am

Number of posts : 42
Age : 27
Location : johor
Registration date : 2008-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  ~MI~ on Wed May 14, 2008 10:03 am

cik_am wrote:salam bro..rasanya khemah tu xde masalah..cuma takut cuaca je xbest mlm2..tp xpe..papehal sy suh taukey sri mersing resort tu standby...

pagi ahad tu kol 10saya kena hantar tunang saya ke airport senai..pastu nk shoot ke mersing..leh la kita konvoi ek Cool

Cuaca tak best? tu la yang trill nye... hahaha... kalau sayang motor, motor duduk dalam khemah, orang duduk dalam hujan... hahaha

lu nak konvoi ngan kitorang? apa barang konvoi naik CRV... hahaha

~MI~

Number of posts : 205
Age : 35
Location : Permas Jaya
Registration date : 2008-01-11

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  zul_cbr on Wed May 14, 2008 10:30 am

errr....re-arrange balik mggu depan takleh ke?

p/s - mggu ni ada family day kat PD. tapi kalo takleh re-arrange takpe lah. go on je.

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  matnan on Wed May 14, 2008 10:41 am

zul_cbr wrote:errr....re-arrange balik mggu depan takleh ke?

p/s - mggu ni ada family day kat PD. tapi kalo takleh re-arrange takpe lah. go on je.


aku pun ade family day minggu ni kat melaka...... Sad

matnan

Number of posts : 375
Age : 33
Location : Masai
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  zul_cbr on Wed May 14, 2008 11:03 am

matnan wrote:
zul_cbr wrote:errr....re-arrange balik mggu depan takleh ke?

p/s - mggu ni ada family day kat PD. tapi kalo takleh re-arrange takpe lah. go on je.


aku pun ade family day minggu ni kat melaka...... Sad

wei, family day sbulan skali je dol.

minggu lpas ko dah kan? Twisted Evil

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  matnan on Wed May 14, 2008 11:46 am

yang ni sepesel punye Very Happy

matnan

Number of posts : 375
Age : 33
Location : Masai
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  cik_am on Wed May 14, 2008 12:31 pm

ok..khemah dan bahan makanan boleh di uruskan oleh pihak bikers mersing.. (ada sorg je ni) ahahaha

tp bab khemah dan makanan ni no prob..kos leh kire lebih kurang..cuma confirmkan berapa org ek..menu nasi lemak sorg dua ungkus..ayam barbeque..udang...sotong..(kalau nak order lintah bulan dengan tapak sulaiman pun boleh...)

on that day ..i akan standby kt jemaluang..ada caltex kat situ..bile geng2 dtbs sampai jemaluang..kita konvoi la..

P/S: ada permintaan dari rakyat mersing..masuk town..pekena teh segelas..bawak slow2..sbb dorg nk tgk motor..kehkehkeh

cik_am

Number of posts : 42
Age : 27
Location : johor
Registration date : 2008-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  ~MI~ on Wed May 14, 2008 12:55 pm

Cayalah dengan bikers mersing tu... hahaha cheers

~MI~

Number of posts : 205
Age : 35
Location : Permas Jaya
Registration date : 2008-01-11

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  cik_am on Wed May 14, 2008 1:26 pm

18 mei : ahad

3.00 ptg - bertolak dari jb
4.23 ptg - sampai ke caltex jemaluang, konvoi dengan bikers mersing yg lara
4.45 ptg - sampai ke bandar mersing, ngeteh dan pusing2
6.00 ptg - ride ke pantai air papan mersing, khemah rasany akan disiap pasang oleh rakyat jelata
8.00 mlm - barbeque, lepak2..pastu nak ngeteh kt mersing pun ok

19 mei : isnin

8.00 pagi - siap2..khemah akan dibungkus oleh rakyat jelata jugak
8.30 pgi - breakfast di warung2 berkaitan..kalau pastu nak ride ke Endau pun ok..atau nak ride ke mersing terus balik pun ok

Safe Ride~!!

cik_am

Number of posts : 42
Age : 27
Location : johor
Registration date : 2008-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  zul_cbr on Wed May 14, 2008 1:37 pm

cik_am wrote:18 mei : ahad


Sad Sad Sad

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  ~MI~ on Wed May 14, 2008 1:48 pm

zul_cbr wrote:
Sad Sad Sad

Aku sebenarnya buat trip yang low budget ni untuk ko dan yang seangkatan dengan ko.
Sedih... nak sedih pun tak dapat sebabkan posting ko yang ni >>> http://dtbs.forumotion.com/sembang-apa-saja-f1/chat-room-p6200.htm

hahaha balasan sibongkok dari tanjung putri.

~MI~

Number of posts : 205
Age : 35
Location : Permas Jaya
Registration date : 2008-01-11

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  zul_cbr on Wed May 14, 2008 2:00 pm

~MI~ wrote:
zul_cbr wrote:
Sad Sad Sad

Aku sebenarnya buat trip yang low budget ni untuk ko dan yang seangkatan dengan ko.
Sedih... nak sedih pun tak dapat sebabkan posting ko yang ni >>> http://dtbs.forumotion.com/sembang-apa-saja-f1/chat-room-p6200.htm

hahaha balasan sibongkok dari tanjung putri.

17,18,19 dah ada kat PD la bang.. Sad kalo adjust mggu depan kat best!

p/s - mana leh budi baik dibalas buruk! Twisted Evil

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Tambahan Itenary

Post  ~MI~ on Wed May 14, 2008 3:04 pm

cik_am wrote:18 mei : ahad

3.00 ptg - bertolak dari jb
4.23 ptg - sampai ke caltex jemaluang, konvoi dengan bikers mersing yg lara
4.45 ptg - sampai ke bandar mersing, ngeteh dan pusing2
6.00 ptg - ride ke pantai air papan mersing, khemah rasany akan disiap pasang oleh rakyat jelata
8.00 mlm - barbeque, lepak2..pastu nak ngeteh kt mersing pun ok

19 mei : isnin

8.00 pagi - siap2..khemah akan dibungkus oleh rakyat jelata jugak
8.30 pgi - breakfast di warung2 berkaitan..kalau pastu nak ride ke Endau pun ok..atau nak ride ke mersing terus balik pun ok
12.00 tgh - singgah di Kota Tinggi makan belangkas masak lemak cili padi.. nyum nyum
Safe Ride~!!
Sila tengok 1st posting.


Last edited by ~MI~ on Wed May 14, 2008 3:05 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : additional info.)

~MI~

Number of posts : 205
Age : 35
Location : Permas Jaya
Registration date : 2008-01-11

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  cikonmulan on Wed May 14, 2008 3:54 pm

korang ni pi tmpt2 yg aku kenot join

Sad Sad Sad

cikonmulan

Number of posts : 543
Location : Isketam Ball, Key Ell
Registration date : 2008-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  L8nite on Wed May 14, 2008 6:31 pm

ala,tak leh nak itot.....

Sad Sad Sad

L8nite

Number of posts : 121
Age : 29
Location : Alor Setar,Kedah.
Registration date : 2008-03-16

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  cikonmulan on Wed May 14, 2008 6:35 pm

L8nite wrote:ala,tak leh nak itot.....

Sad Sad Sad

hg nak pi mana??
xkan nak pi tenok citer JELANGKONG laie kot Razz

cikonmulan

Number of posts : 543
Location : Isketam Ball, Key Ell
Registration date : 2008-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  ~MI~ on Thu May 15, 2008 9:48 am

cikonmulan wrote:korang ni pi tmpt2 yg aku kenot join

Sad Sad Sad

Tempat kenot join ke masa yang takde?
Kalo pasal khemah tu rasanya yang tak nak duduk khemah boleh duduk chalet.
Kalo masa tu, lain masa boleh buat lagi...
Cik Am pun ada kat sana... boleh la tepon dia

~MI~

Number of posts : 205
Age : 35
Location : Permas Jaya
Registration date : 2008-01-11

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  zul_cbr on Thu May 15, 2008 10:04 am

~MI~ wrote:
cikonmulan wrote:korang ni pi tmpt2 yg aku kenot join

Sad Sad Sad

Tempat kenot join ke masa yang takde?
Kalo pasal khemah tu rasanya yang tak nak duduk khemah boleh duduk chalet.
Kalo masa tu, lain masa boleh buat lagi...
Cik Am pun ada kat sana... boleh la tepon dia

lain masa insyaallah. Sad

p/s - baru terperasan umur abg ijo baru 26. mcm xbapa nak btul je. kikikikikikikikikikikikik

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  matnan on Thu May 15, 2008 10:07 am

zul pagi2 dah log in.... Very Happy

lain kali la join....sedey je Sad

matnan

Number of posts : 375
Age : 33
Location : Masai
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  zul_cbr on Thu May 15, 2008 10:10 am

matnan wrote:zul pagi2 dah log in.... Very Happy

lain kali la join....sedey je Sad

matnan, 2nd trip kita yg organise la. kata ko nak ajak awek itali tu main. bleh la aku tumpang semangkok hayon! Razz

p/s - strimik...xpakai 24hrs rugi.log in pun xsmestinye aku ada depan pc.ekekkee..

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  matnan on Thu May 15, 2008 10:13 am

siang bole la, malam ngeri la jalan situ, gelap gile

matnan

Number of posts : 375
Age : 33
Location : Masai
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  ~MI~ on Thu May 15, 2008 10:25 am

zul_cbr wrote:
p/s - baru terperasan umur abg ijo baru 26. mcm xbapa nak btul je. kikikikikikikikikikikikik

ps - eh betul apa.... kikikiki. beberapa tahun yang lampau laaaa...hahaha

~MI~

Number of posts : 205
Age : 35
Location : Permas Jaya
Registration date : 2008-01-11

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  cik_am on Thu May 15, 2008 11:49 am

orite..so kira confirm 7 org ni ek..lagi pun dh lama x jumpa abg ecik..and nak kenal2 jgk dgn dtbs lain ni... alien

cik_am

Number of posts : 42
Age : 27
Location : johor
Registration date : 2008-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  ecik on Thu May 15, 2008 12:22 pm

Perghhh best!

Nak tengok gak SRAD cik_am. Masalah saya, tak boleh overnite. Blk hujung minggu je, jadi kesian kat famili. Hati tu nak sgt pergi ride dgn kekwn.

Saya dah call ronan, dan cuba dpt kan beberapa kwn lain. Kami akan join semua akvt pada 18hb tu tapi akan balik gak ke JB selepas dinner/bbq.

ecik

Number of posts : 190
Age : 59
Location : Gelang Patah, Johor ~ Kuantan, Pahang
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: AIR PAPAN - JUMAAT/SABTU 8-9 OGOS

Post  Sponsored content Today at 6:42 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum