Breakfast in Pendas, Gelang Patah, Johor 13th Jan '08

View previous topic View next topic Go down

Breakfast in Pendas, Gelang Patah, Johor 13th Jan '08

Post  barrenwizard on Sat Jan 12, 2008 10:22 pm

Date: 13th January 2008
Rendezvou Point (R.P): Maybank, Perling (Same row as Public Bank and 7-11)
Time: 7:30 AM
Objective: Breakfast, Road Riding and Relaxation
Person to contact: Barrenwizard a.k.a Chow : +6017-7223889



Additional info:

Whoever that never heard of this plan, just meet us at the R.P point which have been stated above and the following time. PLEASE BE PUNCTUAL. Prepare your bikes for the journey as we are going to experience some Trunk Road a.k.a Jalan Kampung/Old Road. Our destination will be a riverside Restaurant which provides local Malay Cuisine and of course boats to rent for a boat ride along the river. Opposite of the river will be our Friendly Neighbour, Singapore. For those who really is clueless about the location of our R.P. Get in contact with the person in charge which is also stated above. Thank you for your cooperation. Image will be posted once we've done for this trip. ENJOY.


Last edited by on Tue Jan 15, 2008 1:50 am; edited 2 times in total

_________________

"MAN IS A PUPIL, PAIN IS HIS TEACHER"

barrenwizard

Number of posts : 263
Age : 29
Location : Johor Bahru, Johor
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://www.friendster.com/barrenwizard

Back to top Go down

Re: Breakfast in Pendas, Gelang Patah, Johor 13th Jan '08

Post  art zxr on Sun Jan 13, 2008 12:18 pm

Zul nak balik Melaka. Ok ride safe, take care, kim salam kat aweks kat kolej. tongue

Kitaorg baru balik Pendas. 2 tempat tuu. Aku, Ecik, Ben, Scid, May, Asri, Assasin & Barren. 2nd point Asri tak join.

Very relaxing trip harini. Trip going 30km dari JB ikut hiway. Trip balik lalu Gelang Patah ada jauh sikit dlm 45 km. Tapi banyak high speed corner. Syok woo.
Len kali kita wat lagi. Ajak lagi ramai2.
Matnan mana??? Smile

art zxr

Number of posts : 221
Location : Larkin Jaya, Johor Bahru. Johor
Registration date : 2008-01-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Breakfast in Pendas, Gelang Patah, Johor 13th Jan '08

Post  scid on Sun Jan 13, 2008 1:48 pm

ride safe zull...rindu ar kat ko...xsinggah utm ker mase nak blk???

ini sedikit sebnyk gambar ride td...











siot tol asyik aku ajer kene tinggal...nih kene repair cepat2 moto aku nih bagi dier segar sket

scid

Number of posts : 431
Age : 32
Location : Skudai, Johor ~ Gopeng, Perak
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Breakfast in Pendas, Gelang Patah, Johor 13th Jan '08

Post  pistole on Sun Jan 13, 2008 7:17 pm

- haha.

- tak sempat tengok thread ni.

- pagi hari ni (about 7am) , saya naik moto seorang pergi
ke Pendas pakai jalan lama (dari Taman Tun Aminah , straight
ke Gelang Patah , sambung sampai ke Pendas).

- jalan tak berapa baik (lobang/tak-rata) , tapi enjoy morning
air , and the bends. Tak banyak kereta lain.

- next time !

.

pistole

Number of posts : 95
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Breakfast in Pendas, Gelang Patah, Johor 13th Jan '08

Post  barrenwizard on Sun Jan 13, 2008 8:16 pm





_________________

"MAN IS A PUPIL, PAIN IS HIS TEACHER"

barrenwizard

Number of posts : 263
Age : 29
Location : Johor Bahru, Johor
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://www.friendster.com/barrenwizard

Back to top Go down

Re: Breakfast in Pendas, Gelang Patah, Johor 13th Jan '08

Post  ronan on Mon Jan 14, 2008 10:39 am

i feel sorry for myself sbb tak dapat ikut korang seme. nampak besh.... tapi, mcm yg bro ecik kata, family comes 1st.

anyway, i'm planning to go to Teluk Sengat this weekend with my family. so, kalau ada riders yang nak pegi, maybe we can arrange somethg. all this sbb anak aku takde music class on sunday.so leh lepak sket..

_________________

ronan

Number of posts : 371
Age : 42
Location : JB
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Breakfast in Pendas, Gelang Patah, Johor 13th Jan '08

Post  ronan on Mon Jan 14, 2008 11:09 am


_________________

ronan

Number of posts : 371
Age : 42
Location : JB
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Breakfast in Pendas, Gelang Patah, Johor 13th Jan '08

Post  scid on Mon Jan 14, 2008 12:31 pm



awek blakang tuh nak ikot tp sorang pon xder nak offer Razz

scid

Number of posts : 431
Age : 32
Location : Skudai, Johor ~ Gopeng, Perak
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Breakfast in Pendas, Gelang Patah, Johor 13th Jan '08

Post  scid on Mon Jan 14, 2008 2:10 pm

ronan wrote:
scid wrote:awek blakang tuh nak ikot tp sorang pon xder nak offer Razz

pepandai jer ko...

JKP tu moto ape ekk..??

tuh naza blade tuh..type R punyer..laju tak hengat punyer...kesian saye sebab derang tinggalkan saye sorang2 kat highway...boleh menang sambil bawak ah moi kat highway

scid

Number of posts : 431
Age : 32
Location : Skudai, Johor ~ Gopeng, Perak
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Breakfast in Pendas, Gelang Patah, Johor 13th Jan '08

Post  art zxr on Mon Jan 14, 2008 10:17 pm

Kitaorg dh jelajah jln tu.
Haritu pun kita ikut hiway pastu masuk ikut R&R Gelang Patah. Keluar ikut laluan motosikal. Ada shortcut ke jln belakang kan. Nnti ada jalan koner2 sampai keluar kt Pendas. Cuma kecut telur kekadang masa koner ternampak pasir sikit2.
Balik kitaorg terus ke bandar GelangPatah. Lepas Petronas kita belok kanan ke hi way. Kalau terus lalu Lima Kedai pulak kan.
Anyway jalan Gelang Patah ke Pendas tu mmg best. April 2007 aku jatuh slide kat jalan tu laa, guna moto bapak aku. Laughing Nnti kita ride lagi.

art zxr

Number of posts : 221
Location : Larkin Jaya, Johor Bahru. Johor
Registration date : 2008-01-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Breakfast in Pendas, Gelang Patah, Johor 13th Jan '08

Post  ecik on Tue Jan 15, 2008 8:55 am

[quote="ecik"]
pistole wrote:
art zxr wrote: Err.. Pistole pegi Pendas sorang2. Apa tak join kitaorg. Ko lalu Lima Kedai ekk? Jalan situ sampai Gelang Patah mmg teruk woo. Tapi Gelang Patah ke Pendas best jugak apa.. Len kali join kitaorg Wink

- hi Art.

- yup. Jalan dari Lima Kedai sampai ke GPatah memang teruk.
Macam takder voter kat tempat to kot ? Very Happy

- TAPI , jalan dari GPatah ke Pendas = super syiok !!

- next time , aku bawak korang ke jalan - jalan kat belakang
Pendas yang boleh sampai ke kuarters Immigration ... very
nice roads , senyap sunyi ..... dulu selalu pakai jalan tu bila
training dengan basikal.

cheers

.

Bro pistole, jalan2 short-cut tu mmg rawks! Corner pun cantek! Tapi kadang2 ada satu dua lubang. I ada beberapa trophy kat tangan dan lutut sbb tersembam kat pothole dalam gelap.

Satu lagi nak ingatkan, jalan2 tu semua lalu dalam virgin jungle (almost), so mmg banyak wildboar! Ramai villagers yang dah langgar, ada yang laggar jatuh kat kepala terus sewel sampai skr! Tapi the roar of HD will definately scare them away! Wink Btw, post lah gmbr your HD kat your siggy!

ecik

Number of posts : 190
Age : 59
Location : Gelang Patah, Johor ~ Kuantan, Pahang
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Breakfast in Pendas, Gelang Patah, Johor 13th Jan '08

Post  Sponsored content Today at 4:11 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum