PUKAU ZAMAN MODEN!!!!!

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

PUKAU ZAMAN MODEN!!!!!

Post  cikonmulan on Tue Apr 29, 2008 3:37 pm

pesanan daripada kawan2 kepada kawan2 :-

PUKAU MELALUI TELEFON

Dear All, Nk bgtau kt u all ni satu KISAH BENAR yang berlaku kelmarin (2hb April 0. La ni pukau tak perlu berdiri depan2 mangsa, hembus2 asap rokok atau tenung2 mata..cuma melalui telefon saje dh boleh kena pukau. This is happen to my best friend, Fiza masa dia kt Shell, Sri Petaling kelmarin...somebody call dia nye hp kelmarin then ask her name kononnya pemanggil tu dr Hotlink Centre dan inform bahawasanya no. hp si Fiza terpilih utk memenangi peraduan Hotlink, dn yg peliknye no. org tu bkn dr Malaysia (no. luar negara.. Indonesia ) , pastu my friend ni pun dgn tanpa rasa sangsi dan ragu bgtau la nama dia..lps dia ckp je name dia suddenly dia rasa cam bengong sekejap dan seolah2 jd bodoh dan tak sedar ape yg berlaku, jd seperti pak turut yg menurut ape kehendak org tu..u know what? lps ntah ape yg dikelentongnya ntah pastu mangkuk ayon ni pun suruh fiza pegi ke ATM Machine dan bgtau ape yg patut fiza ni buat...so dengan keadaannye yg tgh khayal tu dia pun pegi la ke ATM Machine Maybank yg ada kt kt dlm petrol station tu dan ikut la step2 yg org tu ajar dn dgn tak semena2 duit dlm account (about RM2,600) si Fiza ni pun 'ter transfer' la ke account mangkok ayon ni dgn tanpa sedarnya (bila aku tnye mcm mane dia transfer duit tu dr account dlm M'sia ke luar negara tu, dia ckp dia langsung tak ingat ape2 dn dia bukan la jenis yg reti sgt nk pakai ATM Machine lebih2 lg yg transfer ke luar negara punya)...bkn itu je siap disuruhnya si Fiza ni belikan top up hp Indonesia utk dia...jd fiza yg dh dipukau ni pun terus je pegi beli dan tlg top up kn masuk dlm no. mangkok ayon ni...masa tu my friend ni x tau ape yg dia rasa, sah kena PUKAU... Semalam kt umah dia baru tersedar dan terus ke ATM Machine utk check balik duit dia...sah dia dh diPUKAU oleh org Indonesia tu sbb baki yg tggl dlm account dia cuma ade bape sen je...terus dia menggigil lps tu dan menangis...Nk buat mcm mane lg, duit dh abis dlm account. Dia cuma harap lps ni sape2 yg dpt panggilan konon2 nya menang peraduan ke ape ke...lebih berhati2 kerana org skg ni lalu telefon je dh boleh kena pukau!!!! Moral:- Berhati2 klu dpt panggilan phone terutama klu no. yg kita x kenal...x pyh layan lbih2 lg klu dgr slange Indon

cikonmulan

Number of posts : 543
Location : Isketam Ball, Key Ell
Registration date : 2008-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: PUKAU ZAMAN MODEN!!!!!

Post  barrenwizard on Tue Apr 29, 2008 3:39 pm

Carlos Santana - Black Magic Woman
Yes, a suitable song for this kind of case. Twisted Evil

_________________

"MAN IS A PUPIL, PAIN IS HIS TEACHER"

barrenwizard

Number of posts : 263
Age : 29
Location : Johor Bahru, Johor
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://www.friendster.com/barrenwizard

Back to top Go down

Re: PUKAU ZAMAN MODEN!!!!!

Post  L8nite on Tue Apr 29, 2008 5:50 pm

aku mmg tak suker indon..

L8nite

Number of posts : 121
Age : 29
Location : Alor Setar,Kedah.
Registration date : 2008-03-16

View user profile

Back to top Go down

Re: PUKAU ZAMAN MODEN!!!!!

Post  scid on Tue Apr 29, 2008 5:54 pm

aku kalo org tepon kater aku menang dier plak yg tanyer name aku sah2 aku tau dier kelentong..bolayan sajos

scid

Number of posts : 431
Age : 32
Location : Skudai, Johor ~ Gopeng, Perak
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: PUKAU ZAMAN MODEN!!!!!

Post  cikonmulan on Tue Apr 29, 2008 5:54 pm

L8nite wrote:aku mmg tak suker indon..

bukan ke awek matnan hang indon jugak Razz

apa2 pon berhati2 le...x kira laki ke pompuan

BARREN dear tenkui for d song !!! I love you Like a Star @ heaven I love you Like a Star @ heaven

cikonmulan

Number of posts : 543
Location : Isketam Ball, Key Ell
Registration date : 2008-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: PUKAU ZAMAN MODEN!!!!!

Post  L8nite on Tue Apr 29, 2008 6:04 pm

cikonmulan wrote:
L8nite wrote:aku mmg tak suker indon..

bukan ke awek matnan hang indon jugak Razz

apa2 pon berhati2 le...x kira laki ke pompuan

BARREN dear tenkui for d song !!! I love you Like a Star @ heaven I love you Like a Star @ heaven
\
ish..awek saya ori malaysia...
betul cakap scid..
klu no pelik kol,cakap aku menang,then tanyer nama aku n alamat aku mmg aku tak layan...
tapi klu awek salah kol,mahal sikit layan... What a Face What a Face What a Face

L8nite

Number of posts : 121
Age : 29
Location : Alor Setar,Kedah.
Registration date : 2008-03-16

View user profile

Back to top Go down

Re: PUKAU ZAMAN MODEN!!!!!

Post  scid on Tue Apr 29, 2008 6:10 pm

L8nite wrote:
cikonmulan wrote:
L8nite wrote:aku mmg tak suker indon..

bukan ke awek matnan hang indon jugak Razz

apa2 pon berhati2 le...x kira laki ke pompuan

BARREN dear tenkui for d song !!! I love you Like a Star @ heaven I love you Like a Star @ heaven
\
ish..awek saya ori malaysia...
betul cakap scid..
klu no pelik kol,cakap aku menang,then tanyer nama aku n alamat aku mmg aku tak layan...
tapi klu awek salah kol,mahal sikit layan... What a Face What a Face What a Face

ish2..ko mmg.....same ler kite

scid

Number of posts : 431
Age : 32
Location : Skudai, Johor ~ Gopeng, Perak
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: PUKAU ZAMAN MODEN!!!!!

Post  ronan on Tue Apr 29, 2008 6:10 pm

ehemm...

aku boyan.

_________________

ronan

Number of posts : 371
Age : 42
Location : JB
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: PUKAU ZAMAN MODEN!!!!!

Post  pistole on Tue Apr 29, 2008 6:12 pm

- apa tu dong ?

- saya tak bisa ....

Very Happy

.

dong dong a dong dong gedong dong

'

pistole

Number of posts : 95
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: PUKAU ZAMAN MODEN!!!!!

Post  cikonmulan on Tue Apr 29, 2008 6:12 pm

ronan wrote:ehemm...

aku boyan.

boyan bukan ke spesis INDON jugak Question Arrow Question Arrow

popai...hang rasa boyan tu mai dari mana ek??

cikonmulan

Number of posts : 543
Location : Isketam Ball, Key Ell
Registration date : 2008-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: PUKAU ZAMAN MODEN!!!!!

Post  scid on Tue Apr 29, 2008 6:13 pm

ronan wrote:ehemm...

aku boyan.

ehem2..aku suker makan kat boyan tmn u..seeedaaappppp lol!

scid

Number of posts : 431
Age : 32
Location : Skudai, Johor ~ Gopeng, Perak
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: PUKAU ZAMAN MODEN!!!!!

Post  L8nite on Tue Apr 29, 2008 6:18 pm

cikonmulan wrote:
ronan wrote:ehemm...

aku boyan.

boyan bukan ke spesis INDON jugak Question Arrow Question Arrow

popai...hang rasa boyan tu mai dari mana ek??
boyan tuh cheq raser dari uganda....
Shocked Shocked Shocked Shocked

L8nite

Number of posts : 121
Age : 29
Location : Alor Setar,Kedah.
Registration date : 2008-03-16

View user profile

Back to top Go down

Re: PUKAU ZAMAN MODEN!!!!!

Post  pistole on Tue Apr 29, 2008 6:19 pm

uganda!

- nego sampai negro !

.

pistole

Number of posts : 95
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: PUKAU ZAMAN MODEN!!!!!

Post  L8nite on Tue Apr 29, 2008 6:21 pm

pistole wrote:uganda!

- nego sampai negro !

.
yeah!

L8nite

Number of posts : 121
Age : 29
Location : Alor Setar,Kedah.
Registration date : 2008-03-16

View user profile

Back to top Go down

Re: PUKAU ZAMAN MODEN!!!!!

Post  rPiz on Tue Apr 29, 2008 8:09 pm

huh...
boyan pun boyan lar...

rPiz

Number of posts : 156
Location : batu pahat - ayer keroh,mlke
Registration date : 2008-01-12

View user profile http://profiles.friendster.com/hafizhassan881114

Back to top Go down

Re: PUKAU ZAMAN MODEN!!!!!

Post  cikonmulan on Tue Apr 29, 2008 8:12 pm

rPiz wrote:huh...
boyan pun boyan lar...

awat bunyi cam ferraz jek??
awek ko boyan jugak ker?? (heks pesal mesti sama spesis ngan cikwan boyan Question)

cikonmulan

Number of posts : 543
Location : Isketam Ball, Key Ell
Registration date : 2008-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: PUKAU ZAMAN MODEN!!!!!

Post  rPiz on Tue Apr 29, 2008 9:16 pm

aq nyer england mari cikon...
hahaha... Razz Razz Razz

rPiz

Number of posts : 156
Location : batu pahat - ayer keroh,mlke
Registration date : 2008-01-12

View user profile http://profiles.friendster.com/hafizhassan881114

Back to top Go down

Re: PUKAU ZAMAN MODEN!!!!!

Post  barrenwizard on Wed Apr 30, 2008 1:14 am

nasi Goren Thai?

_________________

"MAN IS A PUPIL, PAIN IS HIS TEACHER"

barrenwizard

Number of posts : 263
Age : 29
Location : Johor Bahru, Johor
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://www.friendster.com/barrenwizard

Back to top Go down

Re: PUKAU ZAMAN MODEN!!!!!

Post  art zxr on Wed Apr 30, 2008 10:21 am

Awek indon, boyan, nasi goreng Thai, apa apa la ,,

Haritu ada orang call aku suruh aku pegi ATM transfer duit. Aku ikut jekk arahan dia. Sampai kat ATM aku transfer duit tu ke akaun aku yg lain.
Org tu siap tanya kenapa tak masuk pun duit yg aku transfer tu..
Aku kata, "sebab duit tu duit aku, bukan duit kau, warghh kah kah kah."

Aku rasa dia hempas telefon dia kot lepas tu Rolling Eyes

art zxr

Number of posts : 221
Location : Larkin Jaya, Johor Bahru. Johor
Registration date : 2008-01-12

View user profile

Back to top Go down

Re: PUKAU ZAMAN MODEN!!!!!

Post  zul_cbr on Wed Apr 30, 2008 11:05 am

art zxr wrote:Awek indon, boyan, nasi goreng Thai, apa apa la ,,

Haritu ada orang call aku suruh aku pegi ATM transfer duit. Aku ikut jekk arahan dia. Sampai kat ATM aku transfer duit tu ke akaun aku yg lain.
Org tu siap tanya kenapa tak masuk pun duit yg aku transfer tu..
Aku kata, "sebab duit tu duit aku, bukan duit kau, warghh kah kah kah."

Aku rasa dia hempas telefon dia kot lepas tu Rolling Eyes

laaaa...ktawa dekah2 pulak dia... Shocked

tapi sapa "org" tu?

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: PUKAU ZAMAN MODEN!!!!!

Post  ecik on Wed Apr 30, 2008 12:41 pm

Indon, dulu selalu gak lanyak... drunken ...tapi awek la, terutama yg "haram".... tak de dokumen....lanyak je!

ecik

Number of posts : 190
Age : 59
Location : Gelang Patah, Johor ~ Kuantan, Pahang
Registration date : 2008-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: PUKAU ZAMAN MODEN!!!!!

Post  scid on Wed Apr 30, 2008 12:53 pm

ecik wrote:Indon, dulu selalu gak lanyak... drunken ...tapi awek la, terutama yg "haram".... tak de dokumen....lanyak je!

huih..ganasnyer abg ecik..suspek2 cheers

scid

Number of posts : 431
Age : 32
Location : Skudai, Johor ~ Gopeng, Perak
Registration date : 2008-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: PUKAU ZAMAN MODEN!!!!!

Post  zul_cbr on Wed Apr 30, 2008 1:03 pm

ecik wrote:Indon, dulu selalu gak lanyak... drunken ...tapi awek la, terutama yg "haram".... tak de dokumen....lanyak je!

Shocked Shocked Shocked pale

zul_cbr

Number of posts : 642
Age : 28
Location : JB-Ayer Keroh,Melaka
Registration date : 2008-01-09

View user profile http://profiles.friendster.com/mzul

Back to top Go down

Re: PUKAU ZAMAN MODEN!!!!!

Post  cikonmulan on Wed Apr 30, 2008 5:12 pm

ecik wrote:Indon, dulu selalu gak lanyak... drunken ...tapi awek la, terutama yg "haram".... tak de dokumen....lanyak je!

haram ***** ker??

Suspect Suspect Suspect

cikonmulan

Number of posts : 543
Location : Isketam Ball, Key Ell
Registration date : 2008-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: PUKAU ZAMAN MODEN!!!!!

Post  L8nite on Wed Apr 30, 2008 6:19 pm

cikonmulan wrote:
ecik wrote:Indon, dulu selalu gak lanyak... drunken ...tapi awek la, terutama yg "haram".... tak de dokumen....lanyak je!

haram ***** ker??

Suspect Suspect Suspect
maner ader haram..
semua halal mehhh....
asalkan ader $%^&...
Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

L8nite

Number of posts : 121
Age : 29
Location : Alor Setar,Kedah.
Registration date : 2008-03-16

View user profile

Back to top Go down

Re: PUKAU ZAMAN MODEN!!!!!

Post  Sponsored content Today at 4:13 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum